• Maja Ognjenović na inicijativu sestre dobija mural u naselju „4. jul“

    Proslavljena zrenjaninska odbojkašica i kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović dobiće mural u naselju „4. jul“.   Mural na fasadi jedne od zgrada, u delu grada u kome je Maja provela svoju mladost, iscrtava se na inicijativu njene rođene sestre Miljane Manojlović. Mural će biti rad akademskog slikara Viorela Flore, a podršku u realizaciji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Maja Ognjenović na inicijativu sestre dobija mural u naselju „4. jul“

    Proslavljena zrenjaninska odbojkašica i kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović dobiće mural u naselju „4. jul“.

     

    Mural na fasadi jedne od zgrada, u delu grada u kome je Maja provela svoju mladost, iscrtava se na inicijativu njene rođene sestre Miljane Manojlović. Mural će biti rad akademskog slikara Viorela Flore, a podršku u realizaciji ove ideje pružili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor Narodnog muzeja Zrenjanin Siniša Onjin.

     

    Miljana Manojlović je do poslednjeg trenutka ovo čuvala u strogoj tajnosti, kako bi sestri priredila nesvakidašnje iznenađenje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Liga mladih plivača Vojvodine protekla u znaku Proletera

     

    – Ovih dana, dok brižljivo čuvam tajnu ovog, kako ga je naš „umetnički tim“ nazvao „projekta“, jer je on iznenađenje za Maju, najčešće vežbam optimizam. Bildujem ga, dižem na mišiće i bodrim – kaže na početku razgovora za portal zrenjaninski.com Miljana Manojlović.

     

    maja ognjenović mural

     

    Nameće se pitanje zašto je baš sada odlučila da realizuje ovu ideju. Zašto ovog trenutka, kada je Maja i godinama unazad imala podjednako važna takmičenja i bila uspešna, baš kao i ove godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dmitar Majstorović izabran za člana IO Stonoteniskog saveza Srbije

     

    – Pustila sam da ideja malo odleži, da prenoći, naraste i sazri. I, evo je, spremna – za uživanje, za radost, za deljenje. I jedan deo mene je spreman da izađe na svetlost dana – objašnjava Miljana Manojlović.

     

    maja ognjenović mural

     

    Ona ističe da je za izradu murala odabran kraj godine, kada svako od nas postavlja nove ciljeve, daje obećanja, podvlači crtu i sumira sve ono iz prethodnog perioda.

     

    – Tokom ovih teških dana svi smo shvatili da su oni za koje smo se brinuli zapravo oni koje volimo. I da su oni koji su mislili na nas zapravo oni koji nas vole. Bila je ovo godina puna utisaka, puna strepnji, neponovljivih i „ne ponovilo se“ trenutaka. Zato se nadam da nas ovo nevreme koje nas je zadesilo nije promenilo, već nečemu naučilo i podsetilo. Da su nam suštine i dalje iste – naglašava naša sagovornica i dodaje da smo, i pored svih nedaća, imali i bezbroj lepih trenutaka – ličnih, profesionalnih, sportskih…

     

    maja ognjenović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Maja Ognjenović ostavila dubok trag u reprezentaciji

     

    Podsetimo, Maja Ognjenović je rođena u Zrenjaninu 6. avgusta 1984. godine. Karijeru je počela u zrenjaninskom Poštaru odakle je 2002. prešla u ŽOK Crvena zvezda. Kasnije je u inostranstvu promenila mnogobrojne klubove.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Proglašena je za najbolju tehničarku na Evropskoj ligi 2010. kao i na Evropskom prvenstvu 2011.

     

    Naša trofejna odbojkašica ostavila je dubok trag i u reprezentaciji Srbije koju trenutno predvodi kao kapitenka.

     

    maja ognjenović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin