• Laslo Šuranji osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

    Laslo Šuranji je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u disciplini 50 metara vazdušna puška, klasa SH1.   On je u finalu zabeležio rezultat od 452,9 krugova.   Šuranji je tako došao do trećeg olimpijskog odličja u karijeri. Sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru Laslo Šuranji se vratio sa jednom zlatnom i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Laslo Šuranji osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

    Laslo Šuranji je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u disciplini 50 metara vazdušna puška, klasa SH1.

     

    On je u finalu zabeležio rezultat od 452,9 krugova.

     

    Šuranji je tako došao do trećeg olimpijskog odličja u karijeri. Sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru Laslo Šuranji se vratio sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Banat najuspešniji vojvođanski stonoteniski klub u protekloj deceniji

     

    Ovo je, inače, četvrta medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koju su osvojili srpski paraolimpijci.

     

    Laslo Šuranji je rođen 6. novembra 1978. Školovao se u Novom Bečeju i Zrenjaninu gde se bavio stonim tenisom, kuglanjem, vaterpolom i dizanjem tegova. Tešku povredu kičme je doživeo 1996. godine, prilikom nezgodnog skoka u vodu. Nakon duge i naporne rehabilitacije, povratio je pokrete gornjih ekstremiteta i ubrzo se vratio sportu, ovog puta – streljaštvu.

     

    Godine 2005. je prvi put nastupio za reprezentaciju Srbije i počeo da niže uspehe: bio je višegodišnji sveukupni pobednik Lige osoba sa invaliditetom i šampion Evrope 2013. godine u disciplini vazdušna puška – stojeći stav.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na Paraolimpijskim igrama je prvi put učestvovao 2012. godine, potom i 2016. kada je osvojio prvo mesto u disciplini MK puška – trostav.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport