• Kuglaš Radovan Vlajkov sa reprezentacijom postavio novi svetski rekord!

    Muška kuglaška reprezentacija Srbije je u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, koje se održava u poljskom gradu Tarnovu, protiv reprezentacije Slovačke oborila ekipni svetski rekord za neverovatnih 128 čunjeva, i on sada iznosi 4140 čunjeva.   Oboren je dosadašnji svetski rekord koji je držala Mađarska, a u istom meču Čongor Baranj postavio je i novi pojedinačni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kuglaš Radovan Vlajkov sa reprezentacijom postavio novi svetski rekord!

    Muška kuglaška reprezentacija Srbije je u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, koje se održava u poljskom gradu Tarnovu, protiv reprezentacije Slovačke oborila ekipni svetski rekord za neverovatnih 128 čunjeva, i on sada iznosi 4140 čunjeva.

     

    Oboren je dosadašnji svetski rekord koji je držala Mađarska, a u istom meču Čongor Baranj postavio je i novi pojedinačni rekord sveta, koji sada iznosi 738 čunjeva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Karatistkinja Zadrugara Dunja Rajić osvojila tri zlatne medalje

     

    Iz Tarnova, uoči četvrfinalnog meča protiv reprezentacije Češke, portalu zrenjaninski.com kratku izjavu dao je Zrenjaninac Radovan Vlajkov, nekadašnji član zrenjaninskog Banata, kuglaš koji ime našeg grada slavno pronosi celim svetom.

     

    – Posle napornih priprema i dosta rada i truda, isplatilo se. Svi smo presrećni. Ostali kuglaši, naši protivnici, zovu nas vanzemaljci. Skoro da se tako i osećamo. Što se tiče utakmice sa Česima, nastupamo u najjačem sastavu. Znamo da smo najbolja i najjača selekcija, ali nikada ne potcenjujemo protivnika – rekao je Radovan Vlajkov za naš portal.

     

    Sastav koji je srušio svetski rekord čine Igor Kovačić (719 oborenih čunjeva), Robert Ernješi (672), Radovan Vlajkov (669), Vilmoš Zavarko (670), Čongor Baranj (738) i Adrijan Lončarević (676).

     

    Meč protiv Češke na programu je danas u 15 časova.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Srbija je do sada pet puta bila šampion sveta u kuglanju (2009, 2011, 2015, 2017. i 2019).

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport