• Košarkaški klub Sveti Đorđe ima najbolju mušku selekciju u Vojvodini!

    Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta proglašen je za najbolju mušku košarkašku selekciju u Vojvodini u 2019. godini. Ovo visoko priznanje klubu iz Žitišta dodelio je Košarkaški savez Vojvodine na godišnjoj svečanosti.   – Veoma smo ponosni na ovo priznanje jer je to kruna našeg višegodišnjeg rada. Klub je prošle godine napravio uspeh za koji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaški klub Sveti Đorđe ima najbolju mušku selekciju u Vojvodini!

    Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta proglašen je za najbolju mušku košarkašku selekciju u Vojvodini u 2019. godini. Ovo visoko priznanje klubu iz Žitišta dodelio je Košarkaški savez Vojvodine na godišnjoj svečanosti.

     

    – Veoma smo ponosni na ovo priznanje jer je to kruna našeg višegodišnjeg rada. Klub je prošle godine napravio uspeh za koji slobodno mogu da kažem da nije zabeležen u istoriji košarke. Kao klub iz jednog malog mesta, mi smo bili finalisti Kupa Vojvodine, Kupa Srbije i učesnici završnice Kupa „Radivoja Koraća“. Za trećeligaša, koji nema ni svoju matičnu salu u kojoj igra, to je ogroman uspeh – kaže za portal zrenjaninski.com Dušan Bokun, predsednik Upravnog odbora KK Sveti Đorđe.

     

    Košarkaški klub Sveti Đorđe ove sezone igra u Srpskoj ligi, a cilj je, prema rečima Bokuna, da se u njoj i zadrži.

     

    Pročitajte još: Takmičari Auto-moto kluba Petrovgrad ekipni šampioni Srbije

     

    – Hendikep nam je što, kao domaćini, igramo u Banatskom Karađorđevu, jer nijedna sala u Žitištu ne zadovoljava ligaške standarde. Nadamo se da će se to promeniti, jer bi kroz odobreni projekat trebalo da se napravi hala dostojna ligaških takmičenja. Igrači su nam uglavnom Zrenjaninci, ali imamo i po jednog Novosađanina, Futožanina i Kikinđanina – navodi Bokun.

     

    U klubu misle i na podmladak.

     

    – Imamo školu košarke i to nam je, u stvari, juniorska selekcija, do 15 godina. Iako nemamo previše para, trudimo se da kroz školu košarke regrutujemo buduće prvotimce ali i zainteresujemo mlade iz Žitišta i okolnih sela za ovaj lep sport – ističe Bokun.

     

    košarkaški klub sveti đorđe

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport