• Košarkaški klub Petrovgrad oborio sve rekorde: U viši rang bez ijednog poraza

    Košarkaški klub Petrovgrad iz Zrenjanina oborio je sve rekorde u Drugoj muškoj regionalnoj ligi Sever i kao prvi na tabeli plasirao se u viši rang takmičenja. Zrenjaninci su na vrh tabele dospeli bez ijednog poraza u prethodnih 16 kola, sa maksimalna 32 boda.   Uz to, plejmejker Aleksandar Šrajer je proglašen za najkorisnijeg igrača lige, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaški klub Petrovgrad oborio sve rekorde: U viši rang bez ijednog poraza

    Košarkaški klub Petrovgrad iz Zrenjanina oborio je sve rekorde u Drugoj muškoj regionalnoj ligi Sever i kao prvi na tabeli plasirao se u viši rang takmičenja. Zrenjaninci su na vrh tabele dospeli bez ijednog poraza u prethodnih 16 kola, sa maksimalna 32 boda.

     

    Uz to, plejmejker Aleksandar Šrajer je proglašen za najkorisnijeg igrača lige, a trener Petrovgrada Milan Bosnić za najboljeg stratega.

     

    KK Petrovgrad je imao najmlađi tim u ligi i svi igrači potiču upravo iz ovog kluba. Prosek godina im je 17,6. Klub je objavio i druge zanimljive statističke podatke, između ostalog i da je ukupno postigao 1807 a primio 1275 poena.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prvi Uskrs van Srbije: Nikola Petković iz Amerike čestitao praznik Zrenjanincima

     

    „Čestitke svima, bila je ovo nezaboravna sezona. Vreme je, međutim, da se probudimo iz sna koji je trajao sedam meseci, jer su nove obaveze pred nama. Naša ljubav je svakim danom sve jača. Vidimo se na terenu“, saopštio je Košarkaški klub Petrovgrad.

     

    aleksandar šrajer
    Aleksandar Šrajer (Foto: KK Petrovgrad)

     

    Stanoje Novaković: Ovo je velika stvar

     

    Predsednik i trener KK Petrovgrad Stanoje Novaković ocenio je u izjavi za portal zrenjaninski.com da je ovo velika stvar, kako za klub, tako i za zrenjaninsku košarku.

     

    – Mi smo, zapravo, servis odnosno sistem koji radi za decu iz našeg kluba. Osmišljen je tako da u njemu seniorsku košarku igraju srednjoškolci i studenti. Tipično za Petrovgrad je da nas svake godine napusti bar pet momaka, koji završe srednju školu u Zrenjaninu i odu na studije u druge gradove, ili pređu u neki drugi klub. Mi to nazivamo prirodnim odlivom – objašnjava Novaković.

     

    Prošle godine klub su napustila šestorica igrača. Dugogodišnji kapiten ekipe Jovan Bogdanović, zatim Luka Radaković i Bojan Grahovac klub su napustili zbog obaveza na fakultetu. Mateja Vukić je otišao na Univerzitet u Kanadi, gde studira i igra košarku. Luka Paunović je prešao u Gran Kanariju iz Španije, a Vladimir Popović u Spartak iz Subotice.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Komentarišući nedavno završenu sezonu, Novaković je napomenuo da je Košarkaški klub Petrovgrad prvi put u istoriji prvenstvo započeo pobedom.

     

    – Posle trećeg kola smo videli da smo zaista dobri, a posle sedme utakmice i da smo postali favoriti, bez ijednog pretrpljenog poraza. Ovo je zaista velika stvar – naglasio je Stanoje Novaković.

     

    milan bosnić
    Milan Bosnić (Foto: KK Petrovgrad)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin