• Košarkaški klub Naftagas: I u malim sredinama se rađaju veliki talenti

    Već više od dve decenije u Elemiru uspešno radi Košarkaški klub Naftagas. Klub ima žensku i mušku selekciju.   Ženski seniorski klub nastupa u trećoj ligi, a pionirke igraju u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. Pioniri se takmiče u Gradskoj ligi Novog Sada.   Poslednje četiri godine trener svih selekcija je Ognjen Trtica. Ognjen je trenersku palicu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaški klub Naftagas: I u malim sredinama se rađaju veliki talenti

    Već više od dve decenije u Elemiru uspešno radi Košarkaški klub Naftagas. Klub ima žensku i mušku selekciju.

     

    Ženski seniorski klub nastupa u trećoj ligi, a pionirke igraju u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. Pioniri se takmiče u Gradskoj ligi Novog Sada.

     

    Poslednje četiri godine trener svih selekcija je Ognjen Trtica. Ognjen je trenersku palicu preuzeo od svog oca, koji je na čelu kluba bio od osnivanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najbolji strelac lige Marko Kovačević prešao u viši rang takmičenja

     

    – Košarka je u Elemiru vrlo popularan sport i u klubu u svakom trenutku trenira pedesetoro mladih košarkašica i košarkaša. U klubu ostaju uglavnom do osamnaeste godine, a onda, kada nastavljaju školovanje u drugim gradovima, dolazi do smene generacija – kaže za portal zrenjaninski.com Ognjen Trtica.

     

    košarkaški klub naftagas
    Foto: KK Naftagas Elemir

     

    Ines Radivojac i Jasna Milinković u Partizanu

     

    U ovom klubu je ponikla izuzetna Tijana Cukić, koja sada nastupa za novosadsku Vojvodinu. Da je KK Naftagas rasadnik košarkaških talenata govori i to da će dve mlade košarkašice iz ovog kluba karijeru nastaviti u beogradskom Partizanu.

     

    – Od sledeće sezone Partizan je pojačao svoje redove našim devojkama. U pitanju su Ines Radivojac i Jasna Milinković. Ines će i školovanje nastaviti u sportskoj gimnaziji, dok će Jasna igrati utakmice, a školu završiti u Elemiru, pa srednju nastaviti u Beogradu. Za njih je ovo veliki uspeh, ali to je priznanje i za klub i za mene, jer je dokaz da se i u malim sredinama rađaju veliki talenti, ali i da se sa njima kvalitetno, profesionalno i posvećeno radi – ističe Trtica.

     

    Iako je takmičarska sezona završena, u klubu predaha nema i treniraće se jednakim intenzitetom i u toku leta.

     

    – Kod nas svi vole da treniraju i da igraju košarku i nema razloga da pravimo pauzu. Vole da se druže međusobno, a druže se i kad se trening završi. Zato je njima radno leto uživanje – naglašava Trtica.

     

    košarkaški klub naftagas
    Foto: KK Naftagas Elemir

     

    Naš sagovornik dodaje da ono što mu je otac ostavio u amanet, a to je da se raduje tuđoj sreći i da nikad ne bude ljubomoran, pokušava da prenese mališanima.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Moraju da se raduju, moraju da sarađuju, da odnose grade na bazi poverenja, i uspeh neće izostati. Tako se mi svi radujemo uspehu Ines i Jasne. To nam je svima podstrek da treniramo baš kao i one, vredno, posvećeno, sa puno ljubavi – završava Ognjen Trtica.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport