• Košarkašice Proletera u izmenjenom sastavu dočekuju početak sezone

    Ženski košarkaški klub Proleter iz Zrenjanina početak nastupajuće sezone dočekaće u prilično izmenjenom sastavu.   Standardne prvotimke Sofija Olić i Marina Stojić napustile su klub iz grada na obalama Begeja. U nastavku karijera obe ove mlade košarkašice zaigraće u crno-belom dresu beogradskog Partizana. Sofija Olić je do sada igrala samo za Proleter 023, te broji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkašice Proletera u izmenjenom sastavu dočekuju početak sezone

    Ženski košarkaški klub Proleter iz Zrenjanina početak nastupajuće sezone dočekaće u prilično izmenjenom sastavu.

     

    Standardne prvotimke Sofija Olić i Marina Stojić napustile su klub iz grada na obalama Begeja. U nastavku karijera obe ove mlade košarkašice zaigraće u crno-belom dresu beogradskog Partizana. Sofija Olić je do sada igrala samo za Proleter 023, te broji već pet seniorskih sezona. U prethodnoj sezoni, sa prosekom 17,3 poena, bila je peti strelac prvenstva Srbije, a sa 2,7 ukradenih lopti po utakmici drugi „kradljivac“. Odigrala je svih 18 utakmica, te beležila još 4,4 skoka i 1,5 asistencija po meču. Reprezentativka Srbije je bila na Evropskom prvenstvu 2018. za juniorke, kao i 2019. za igračice do 20 godina.

     

    Pročitajte još: Bomba prelaznog roka: Dijego Karvaljo novi igrač Banata!

     

    Marina Stojić je na 18 utakmica prvenstva Srbije imala prosek od 12,7 poena, 4,4 skoka, 3,3 asistencija i 1,8 osvojenih lopti. Za reprezentaciju Srbije je prošle godine igrala na Evropskom prvenstvu za mlade.

     

    Čelnici zrenjaninskog Proletera odlazak Sofije i Marine pokušaće da nadomeste dovođenjem dve košarkašice sa prvoligaškim iskustvom iz novosadske ekipe 021. U pitanju su dvadesetčetvorogodišnja Tamara Jokić i dvadesetdvogodišnja Dragana Radović.

     

    Tamara, koja je visoka 182 centimetra, u prethodnoj sezoni za novosadsku ekipu nastupila je na šest utakmica. Ostvarila je prosek od 11,8 poena, 5,8 skokova i 2,5 asistencija. Dragana je za Novosađanke zabeležila znatno više nastupa. Sa svoja 162 centimetra visine, ona je za ekipu 021 u prethodnoj sezoni odigrala šesnaest utakmica, zabeleživši u proseku 3,7 poena uz 1,4 skokova i 1,1 asistenciju.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport