• Konjima do Hurgade: Nikola Živančević najbolji vozač u trci dvoprega!

    Proteklog vikenda je u Somboru otvorena sezona takmičenja u vožnji zaprega, i to prestižnim 15. Memorijalom „Jovan Đuran“, u disciplinama dvopreg i četvoropreg. Među učesnicima iz svih krajeva Srbije našli su se i takmičari zrenjaninskog Konjičkog kluba Quarter Milica Petrov, Nikola Živančević i Dušan Živančević.   U prvoj trci dvoprega najbrži i najprecizniji bio je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Konjima do Hurgade: Nikola Živančević najbolji vozač u trci dvoprega!

    Proteklog vikenda je u Somboru otvorena sezona takmičenja u vožnji zaprega, i to prestižnim 15. Memorijalom „Jovan Đuran“, u disciplinama dvopreg i četvoropreg. Među učesnicima iz svih krajeva Srbije našli su se i takmičari zrenjaninskog Konjičkog kluba Quarter Milica Petrov, Nikola Živančević i Dušan Živančević.

     

    U prvoj trci dvoprega najbrži i najprecizniji bio je Nikola Živančević, dok su na drugom kraju kajasa bili Conversano Canisa i 907 Zora XXXV. Vožnja je protekla bez greške u parkuru i u optimalnom vremenu od 146,27 sekundi.

     

    Pročitajte još: Ekipa FK Zadrugar pobednik Kupa veterana Lazarevo 2020.

     

    Nikola Živančević je iza sebe ostavio drugoplasiranog Nikolu Cvjetićanina iz Petrovaradina, iz KK Donjon. Trećeplasirani je bio Akoš Berenji iz Kanjiže, takmičar KK Imperial.

     

    Pored pobedničkog trofeja, koji mu je uručio ambasador Egipta u Srbiji Amr Ajguvejli, na iznenađenje svih prisutnih usledila je još jedna nagrada za najboljeg vozača, i to od strane Generalne turističke uprave Egipta i kompanije AirCairo. Oni su Nikoli darovali povratne avio karte i letovanje u Hurgadi.

     

    dušan živančević
    Dušan Živančević

     

    U finalnoj trci 15. Memorijala „Jovan Đuran“, Quarterova mlada nada Dušan Živančević došao je do drugog mesta vožnjom bez greške, a u vremenu 120,27 sekundi, dok su na drugom kraju kajasa bile mlade kobile 93 Canisa IV i 2 Canisa III, čiji su Nikola i Dušan odgajivači. Pobeda je pripala Predragu Kaluđeroviću iz Čačka, koji brani boje KK Viking, dok je treće mesto zauzeo Nikola Cvjetićanin iz Petrovaradina.

     

    S obzirom na novonastalu situaciju usled širenja koronavirusa, neizvesno je kako će teći nastavak sezone takmičenja u vožnji zaprega. Neizvesno je i održavanje prvog kola Otvorenog prvenstva, koje je planirano za 11. i 12. jul na terenima Ergele Kelebija.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport