• Karatista Jevrem Bala iz Sečnja ima 13 godina i 66 osvojenih medalja

    Mladi karatista Jevrem Bala iz Sečnja odličan je primer kako se iz male sredine, kakva je ovo banatsko mesto, može krenuti u velike pobede. Jevrem, naime, ima trinaest godina i već 66 osvojenih medalja sa raznih takmičenja. U proseku, rekli bi statističari, pet odličja, zlatnih, srebrnih i bronzanih, po godini života.   Ovaj dečak je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Karatista Jevrem Bala iz Sečnja ima 13 godina i 66 osvojenih medalja

    Mladi karatista Jevrem Bala iz Sečnja odličan je primer kako se iz male sredine, kakva je ovo banatsko mesto, može krenuti u velike pobede. Jevrem, naime, ima trinaest godina i već 66 osvojenih medalja sa raznih takmičenja. U proseku, rekli bi statističari, pet odličja, zlatnih, srebrnih i bronzanih, po godini života.

     

    Ovaj dečak je rođen u Zrenjaninu 30. januara 2010. godine. Sa porodicom živi u Sečnju i pohađa sedmi razred tamošnje Osnovne škole „Aleksa Šantić“. Ima stariju sestru Dajanu i starijeg brata Vladana, koji se već dugi niz godina uspešno bavi fudbalom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bokser Petar Kamjanac u nedelju ide po titulu prvaka Vojvodine

     

    – Karate sam počeo da treniram sa pet godina, i to je bio prvi sport za koji sam se odlučio i koji mi je, i posle toliko godina, prioritet. Posvetio sam se ovom borilačkom sportu po uzoru na tatu Zorana, koji se karateom bavio dugi niz godina. Od samog početka sam član Karate kluba Hercegovina Ipon iz Sečnja, a trener mi je Nikola Škorić iz Zrenjanina – priča za portal zrenjaninski.com Jevrem Bala.

     

    jevrem bala

     

    Slobodan Bitević najveći uzor među karatistima

     

    Ovaj talentovani karatista trenira tri – četiri puta nedeljno, u proseku sat i po do dva sata. Kaže da uspeva da uskladi sve obaveze u školi i na treninzima i da mu još ostane slobodnog vremena, za druženje sa vršnjacima, sa kojima igra fudbal. Do sada je bio na bezbroj takmičenja i, kao što rekosmo, ima osvojenih 66 medalja.

     

    – Kao najdražu medalju i najveći dosadašnji uspeh izdvojio bih drugo mesto na Balkanskom prvenstvu, održanom 2021. godine u Poreču, u Republici Hrvatskoj. Takođe bih izdvojio i sva osvojena odličja na značajnijim državnim, školskim i zonskim takmičenjima – navodi Jevrem, koji je od 2019. i član mlađe selekcije karate reprezentacije Srbije.

     

    Njegov najveći uzor među karatistima je Slobodan Bitević, svetski šampion sa kojim je trenirao u sklopu priprema.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Voleo bih da budem toliko uspešan kao on. Sanjam da osvojim medalju na svetskom prvenstvu i da odem na Olimpijadu – dodaje Jevrem Bala.

     

    jevrem bala

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport