• Ivana Španović Vuleta dobitnica pokrajinskog priznanja „Momčilo Tapavica“

    Najbolja srpska atletičarka, Zrenjaninka Ivana Španović Vuleta, dobitnica je pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavica“, saopštila je Pokrajinska vlada.   Priznanje „Momčilo Tapavica“ dodeljuje se najboljim sportistima ili sportskim organizacijama za rad ili rezultate od izuzetne vrednosti. Španović Vuleta je, kako je navedeno, dala značajan doprinos afirmaciji, razvoju i unapređenju sporta u 2020. godini. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ivana Španović Vuleta dobitnica pokrajinskog priznanja „Momčilo Tapavica“

    Najbolja srpska atletičarka, Zrenjaninka Ivana Španović Vuleta, dobitnica je pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavica“, saopštila je Pokrajinska vlada.

     

    Priznanje „Momčilo Tapavica“ dodeljuje se najboljim sportistima ili sportskim organizacijama za rad ili rezultate od izuzetne vrednosti. Španović Vuleta je, kako je navedeno, dala značajan doprinos afirmaciji, razvoju i unapređenju sporta u 2020. godini.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najmlađi atletičari Proletera vraćaju se kući sa medaljama (Foto)

     

    Kako je ranije saopšteno, ovo pokrajinsko priznanje biće dodeljeno na svečanosti 25. novembra. Ono se sastoji od diplome i novčane nagrade od 100.000 dinara.

     

    Prethodne dve godine prestižno priznanje su osvojili košarkaš Nikola Jokić i fudbaler Aleksandar Kolarov.

     

    Inače, selektor atletske reprezentacije Edin Zuković izjavio je nedavno da će jedna od najboljih planetarnih skakačica udalj svih vremena Ivana Španović Vuleta predvoditi selekciju Srbije na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom cele sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. O tom potom, ali ono što je izvesno je da će Ivana Španović Vuleta biti predvodnik našeg tima na Svetskom prvenstvu u dvorani, čiji smo domaćini – rekao je Zuković.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport