Sport Vesti Zrenjanin

Ivana Španović najuspešnija srpska atletičarka u prošloj godini

ivana španović najuspešnija atletičarka
Foto: Atletski savez Srbije

Ivana Španović najuspešnija je srpska atletičarka u 2019. godini, u seniorskoj konkurenciji, objavio je danas Atletski savez Srbije (ASS).

 

Ovo priznanje u muškoj konkurenciji osvojio je Strahinja Jovančević.

 

U prostorijama Hotela „M“ u Beogradu održana je svečana ceremonija Atletskog saveza Srbije, na kojoj su proglašeni najuspešniji u 2019. godini. Proglašeni su najuspešniji atletičari u svim uzrasnim kategorijama, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Ivana Španović proglašena je za najuspešniju seniorku.

 

Pročitajte još: Prvenstvo Srbije na veslačkim ergometrima biće održano 1. februara

 

– Za nas iz Atletskog saveza Srbije prethodna godina bila je prava sportska: naporna, dinamična, i vrlo uspešna. Čast mi je da vam kažem da su tokom 2019. naši atletičari osvojili čak 60 medalja na međunarodnim takmičenjima, i to 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane. Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Naša Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato – kazao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

 

Jevrosimović je među važne rezultate ubrojao i izgradnju dve nove atletske staze, u Zrenjaninu i Ćupriji.

 

– Vrlo sam srećan zbog rezultata rada na razvoju atletske infrastrukture u Srbiji. I u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo punom snagom, kako bi naši mladi sportisti imali uslove koji im dolikuju – rekao je Jevrosimović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM