• ISTORIJSKI USPEH: Senzacija u režiji Dimitrija Levajca!

    Stonoteniska reprezentacija Srbije, po prvi put u istoriji, plasirala se na Olimpijske igre. Naši stonoteniseri uspeli su nemoguće, a to je da u dva dana, rezultatima 3:2, savladaju dve favorizovane reprezentacije – Austriju i Hong Kong.   Na taj način su i zvanično overili vizu za najveći ovogodišnji planetarni sportski događaj, koji će biti održan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ISTORIJSKI USPEH: Senzacija u režiji Dimitrija Levajca!

    Stonoteniska reprezentacija Srbije, po prvi put u istoriji, plasirala se na Olimpijske igre. Naši stonoteniseri uspeli su nemoguće, a to je da u dva dana, rezultatima 3:2, savladaju dve favorizovane reprezentacije – Austriju i Hong Kong.

     

    Na taj način su i zvanično overili vizu za najveći ovogodišnji planetarni sportski događaj, koji će biti održan u japanskoj prestonici Tokiju.

     

    Pročitajte još: Formirana Radna grupa za izradu Strategije razvoja sporta u Zrenjaninu

     

    Epitet junaka ovog istorijskog uspeha za srpski stoni tenis poneo je Zrenjaninac, osamnaestogodišnji član STK Banat Dimitrije Levajac!

     

    On je, naime, kao 397. igrač na svetskoj rang listi, u odlučujućem meču protiv Hong Konga uspeo da savlada dvadesetosmogodišnjeg Wong Chun Tinga, trenutno devetnaestoplasiranog stonotenisera sveta rezultatom 3:2 (11-9, 8-11, 10-12, 11-3, 11-6). Na taj način je Dimitrije Levajac Srbiji doneo odlučujući poen vredan plasmana na Olimpijske igre.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport