• Formirana Radna grupa za izradu Strategije razvoja sporta u Zrenjaninu

    Nakon što je nedavno formirana Radna grupa za izradu Republičke strategije razvoja sporta do 2030. godine, kojom predsedava državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, u Gradskoj kući u Zrenjaninu održana je konstitutivna sednica Radne grupe, koju je imenovao zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, čiji je zadatak izrada Strategije razvoja sporta u gradu za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Formirana Radna grupa za izradu Strategije razvoja sporta u Zrenjaninu

    Nakon što je nedavno formirana Radna grupa za izradu Republičke strategije razvoja sporta do 2030. godine, kojom predsedava državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, u Gradskoj kući u Zrenjaninu održana je konstitutivna sednica Radne grupe, koju je imenovao zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, čiji je zadatak izrada Strategije razvoja sporta u gradu za period od 2020. do 2030. godine.

     

    U Radnu grupu, pored predstavnika lokalne samouprave, imenovani su predstavnici svih teritorijalnih i granskih saveza na teritoriji grada. Za predsednika je izabran pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, a njegova zamenica je generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Članovi Radne grupe su direktor Javne ustanove „Sportski objekti“ Bojan Mijatov, zatim Jovan Lekić, ispred Saveza za školski sport, Rajko Petrović, ispred zrenjaninskog Odbojkaškog saveza, Goran Starčević, ispred Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina, Dejan Dimitrijević, ispred Okružnog košarkaškog saveza, Marinko Kiriliović, ispred Saveza za sport i rekraciju invalida, Miroslav Molnar, ispred Društva pedagoga fizičke kulture, Maja Šuica, ispred Predškolske ustanove, i Vladimir Anđelov, iz Rukometnog saveza grada.

     

    Pročitajte još: „Crvena furija“ slavila u Kristalnoj dvorani, Srbija pružila jak otpor (Foto)

     

    Zadatak radne grupe je da u roku od šest meseci izradi nacrt Strategije razvoja gradskog sporta za desetogodišnji period, kao i nacrt Akcionog plana za njeno sprovođenje. Potrebno je da te nacrte dostavi Skupštini grada na usvajanje. Stručnu i administrativnu podršku Radnoj grupi pružaće Odeljenje za društvene delatnosti, ispred kog je zadužen Srđan Neškovski, kao i Sportski savez Grada Zrenjanina, ispred koga je za dostavu podataka zadužen Vojislav Matić.

     

    Simo Salapura: Radna grupa je otvorena za sve koji mogu da unaprede stanje sporta

     

    – Upravo je ovih dana, u okviru konkursa za raspodelu finansijskih sredstava iz oblasti sporta, sportskim organizacijama dostupan anketni materijal koji čini deo neophodnog materijala za izradu Strategije sporta. Klubovi su u obavezi da materijal dostave uz konkursnu dokumentaciju. Podaci prikupljeni na ovaj način i ukrštanjem sa postojećim podacima u bazama svih gradskih institucija prikazaće validnu sliku sporta i aktuelno stanje – objašnjava Simo Salapura.

     

    Salapura pojašnjava da se dostavom popunjenog upitnika sportske organizacije aktivno uključuju u proces skeniranja stanja sporta u gradu, a u drugoj fazi i u određivanju strateških pravaca razvoja zrenjaninskog sporta.

     

    – Radna grupa otvorena je za uključivanje svih pojedinaca i organizacija koje svojim kompetencijama i iskustvom mogu dodatno unaprediti zrenjaninski sport – ističe Salapura.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]