• ILIJA MAJSTOROVIĆ: Banat uvek ima isti cilj a to je – titula!

    Na sednici izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije doneta je odluka o takmičenjima i kalendaru u sezoni 2019/2020. nakon ukidanja vanrednog stanja. Odluka je uslovna, što znači da stupa na snagu pod uslovom da nadležni republički organi dozvole održavanje sportskih takmičenja.   Tim povodom, sagovornik sportske redakcije portala zrenjaninski.com je Ilija Majstorović, kapiten STK Banat. Ovaj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ILIJA MAJSTOROVIĆ: Banat uvek ima isti cilj a to je – titula!

    Na sednici izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije doneta je odluka o takmičenjima i kalendaru u sezoni 2019/2020. nakon ukidanja vanrednog stanja. Odluka je uslovna, što znači da stupa na snagu pod uslovom da nadležni republički organi dozvole održavanje sportskih takmičenja.

     

    Tim povodom, sagovornik sportske redakcije portala zrenjaninski.com je Ilija Majstorović, kapiten STK Banat. Ovaj klub je aktuelni državni šampion i trenutno prvoplasirana ekipa na superligaškoj tabeli.

     

    Pročitajte još: Najtrofejniji srpski vaterpolista Slobodan Nikić završava igračku karijeru

     

    – Izuzetno je teško da se nastavi sezona. Vidimo da u svim sportovima, sem u fudbalu, dolazi do prekida takmičenja. Sigurno je da postoji strah od povreda, jer nas očekuje žestok tempo. Jedno kolo bi bilo odigrano 10. juna, već 13. drugo, a 16. treće i poslednje kolo pred final four, koji je zakazan za 20. i 21. jun. Izuzetno težak i jak, ubitačan tempo. Ali nije na nama da odlučujemo. Mi smo počeli sa treninzima početkom maja i nadamo se da ćemo, ukoliko država Srbija da dozvolu, nastaviti sa takmičenjem. Nadamo se da ćemo što spremniji dočekati nastavak takmičenja – kaže Ilija Majstorović.

     

    ilija majstorović
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Ilija Majstorović se osvrnuo i na ciljeve kluba u naredom periodu

     

    Ilija je pomalo skeptičan kada je u pitanju vremenski period koji je dat stonoteniserima da se vrate u punu formu pred nastavak takmičenja.

     

    – Kolika god da je pauza, profesionalnim stonoteniserima je potrebno duplo više vremena da se vrate u formu u kojoj su bili pre pauze. To bi značilo da su nam potrebna neka četiri meseca, što je stvarno ogroman vremenski period. Ovo su pauze kakve niko od nas nikada u karijeri nije imao, bez kontakta sa reketom i lopticom. Radili smo i za vreme vanrednog stanja malo na fizičkoj pripremi, koliko smo mogli u individualnim uslovima. Sada je to sve drugačije, ali kako je bilo nama, tako je bilo i svima ostalima – rekao je Majstorović.

     

    Kapiten branilaca titule osvrnuo se i na promenu sistema takmičenja, kao i na ciljeve kluba u narednom periodu.

     

    – Cilj Banata je uvek titula i naravno da ćemo pokušati i da je osvojimo. Pred sam početak vanrednog stanja na tabeli smo zauzimali prvo mesto. Trenutno je tabela takva da smo i dalje prvi. U naredna tri kola potrebne su nam sve tri pobede da bismo to prvo mesto obezbedili i pred početak final four-a, nečeg novog što je uvedeno. Igraće se u Beogradu, nećemo imati publiku. Takođe, nećemo imati prednost domaćeg terena, čak i ako osvojimo prvo mesto, što je apsurdno. Promenjen je pravilnik u sred sezone, ali pošto je vanredno stanje prošlo, stvarno ne vidim razlog da se plej of ne odigra u normalnom sistemu, kako se igrao i prethodnih godina. Naše je da se spremimo što bolje i da osvojimo sedmu titulu – zaključio je naš sagovornik.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport