• FK Begej zatečen odlukom nadležnih, u godini jubileja preti mu gašenje!

    Posledice koronavirusa tek će se sabirati, a jedna od njih može biti pogubna i za FK Begej iz Žitišta, ali ne zbog ugoženog zdravlja igrača i uprave.   Naime, posle odluke donete za zelenim stolom, o prekidu prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“, FK Begej će, kako trenutno stvari stoje, biti poslat u niži rang takmičenja. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FK Begej zatečen odlukom nadležnih, u godini jubileja preti mu gašenje!

    Posledice koronavirusa tek će se sabirati, a jedna od njih može biti pogubna i za FK Begej iz Žitišta, ali ne zbog ugoženog zdravlja igrača i uprave.

     

    Naime, posle odluke donete za zelenim stolom, o prekidu prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“, FK Begej će, kako trenutno stvari stoje, biti poslat u niži rang takmičenja. Žitištani jesu bili poslednji na tabeli, ali je to bila posledica nagomilanih problema iz jesenjeg dela. Kada su sve učinili da prolećni deo ligaškog nadmetanja dočekaju spremni za grčevitu borbu za opstanak, sasekla ih je odluka Fudbalskog saveza Srbije.

     

    Najviši organ srpskog fudbala odlučio je da se prvenstva nastave samo u Super i Prvoj ligi, dok se sva ostala domaća smatraju završenim.

     

    Pročitajte još: Navijači cene našeg internacionalca, Zoran Tošić u idealnom timu CSKA

     

    – Zatečeni smo ovom odlukom koja nas je bukvalno sasekla. Baš kada smo obezbedili sredstva, povratili igrače i prvi krenuli sa treninzima, savez nam je uskratio šansu da se borimo za opstanak u ligi. I igrači, koji su se maksimalno posvetili cilju, koji smo zajednički zacrtali, sada su u šoku i neverici. Ne znam šta da im kažem – govori član uprave FK Begej Borko Kukolj.

     

    FK Begej se spremao da obeleži dva jubileja

     

    Što je najgore, sve ovo klubu se dešava u godini u kojoj obeležava veliki jubilej. A to je 90 godina od osnivanja. Ujedno su se spremali i da obeleže 35 godina od svojevremenog ulaska u Srpsku ligu, tada treću po rangu u velikoj Jugoslaviji, u vreme kada je konkurencija u domaćem fudbalu bila izuzetno žestoka.

     

    – Ovo je sredina sa velikom fudbalskom tradicijom. Podsećam da su u Žitištu rođeni legendarni Radomir Antić, pa Radoslav Bečejac, deo najslavnije generacije beogradskog Partizana. Ovde su rođeni i legenda zrenjaninskog Proletera Jovan Sučević, pa Nikola Sučević, Zdravko Ševo, Milan Rubin i drugi. To nas dodatno obavezuje da se obratimo svim fudbalskim organima i tražimo da preispitaju odluku. Setimo se da je, recimo, nakon NATO bombardovanja 1999. godine liga bila proširena. Upravo da neko ne bi bio oštećen – navodi Kukolj.

     

    On ističe da ne sme ni da razmišlja o najgoroj opciji, a to je gašenje kluba.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport