• Hendi sport klub izdominirao na Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade Srbije

    Hendi sport klub iz Zrenjanina imao je sjajan nastup na 17. Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade Srbije, održanim u Čačku.   Specijalna olimpijada Srbije i čačanska Morava ugostili su 12 klubova sa teritorije Srbije, a snage je odmerilo 240 sportista u šest sportskih disciplina.   Svaka ekipa je brojala po osam ženskih i muških takmičara, koji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Hendi sport klub izdominirao na Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade Srbije

    Hendi sport klub iz Zrenjanina imao je sjajan nastup na 17. Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade Srbije, održanim u Čačku.

     

    Specijalna olimpijada Srbije i čačanska Morava ugostili su 12 klubova sa teritorije Srbije, a snage je odmerilo 240 sportista u šest sportskih disciplina.

     

    Svaka ekipa je brojala po osam ženskih i muških takmičara, koji su žrebom određeni za takmičenje u jednom od tri kolektivna sporta – fudbalu, košarci i odbojci.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bez poraza do vrha: Učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ šampioni NBA junior lige Zrenjanina

     

    Ekipa Hendi sporta, kako muška, tako i ženska, takmičila se u odbojci. Prvog takmičarskog dana, ženski odbojkaški sastav se, u prvom kolu, sastao sa ekipom iz Niša, koju je Hendi sport klub pobedio rezultatom 2:0 u setovima. U drugom kolu, Zrenjaninci su se sastali sa ekipom Morave iz Čačka, tradicionalno neugodnim protivnikom. Nakon teške i izjednačene borbe, zrenjaninski tim je pobedio rezultatom 2:1 u setovima. U poslednjem kolu devojke su rezultatom 2:0 savladale ekipu iz Beograda i tako postale nacionalne prvakinje Srbije u odbojci.

     

    Za ženski sastav Hendi sporta nastupale su Ivana Marić, Silvija Rakazov, Valentina Manojlov, Katarina Zlatković i po prvi put Ana Marija Miler i Vanesa Dominik. Partnerke na ovom meču bile su Marija Cabadaj i Milica Vukić.

     

    Paralelno, na drugom terenu, momci iz Hendi sporta su igrali odbojkaške mečeve protiv ekipa iz Vranja, Kragujevca i u trećem kolu sa domaćinom Moravom. Sva tri meča su dobili rezultatima 2:0 i tako ponovili prošlogodišnji uspeh, te se ponovo okitili zlatnom medaljom.

     

    Za muški sastav nastupili su Vlada Erdeljan, Predrag Nikolić, Borko Spalević, Agron Zećiri, Ivan Živkov, Luka Ivanov, Slobodan Pinter i Filip Bartole.

     

    hendi sport klub

     

    Odlični rezultati u atletici

     

    Drugog takmičarskog dana na teren su prvo izašli atletičari Hendi sporta. Katarina Zlatković je u trci na 100 metara u prvoj diviziji zauzela treće mesto, dok je u skoku udalj bila najuspešnija takmičarka u prvoj diviziji, osvojivši prvo mesto.

     

    Ivana Marić je trčala na 50 metara i u prvoj diviziji zauzela drugo mesto, a u bacanju kugle treće mesto.

     

    Ivan Živkov je u skoku udalj bio drugoplasirani u prvoj diviziji. Titulom nacionalnog prvaka okitio se u trci na 200 metara u prvoj diviziji.

     

    Borko Spalević je u trci na 100m u prvoj diviziji zauzeo prvo mesto. U bacanju kugle, Borko se takmičio u drugoj diviziji i zauzeo je drugo mesto.

     

    Nakon atletskog takmičenja, sportisti su se preselili na teren za boćanje i u stonotenisersku salu.

     

     

    Izuzetno precizno bacali kugle

     

    Zrenjaninski boćari su izuzetno precizno bacali kugle u toku divizioniranja, pa su se našli u prvoj diviziji sa najboljima u tom sportu.

     

    U prvom meču pobedili su ekipu iz Leskovca, a nakon toga i Novosađane. U poslednjem meču, koji je odlučivao najuspešnije ekipe u boćanju, u poslednjem bacanju, došlo je do preokreta. Ekipa Kragujevca, koja će ove godine predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Berlinu, osvojila je tri boda i rezultatom 3:2 postala nacionalni prvak. Hendi sport klub je bio drugoplasirani.

     

    U boćarskom timu po prvi put su se takmičili Ana Marija Miler, Silvija Rakazov i Luka Ivanov, dok se Vlada Erdeljan takmičio više puta. Trener je bio Borislav Nuhanović.

     

    Kada je reč o stonom tenisu, Vanesa Dominik je prvi put nastupala na velikom takmičenju i kao nova članica ekipe Hendi sporta je divizionirana u petoj diviziji, gde je zauzela četvrto mesto. Njena koleginica, dugogodišnja šampionka Valentina Manojlov, nakon veoma izjednačenih borbi u prvoj diviziji, zauzela je prvo mesto.

     

    Muški deo stonoteniserskog sastava činili su Predrag Nikolić, koji se takmičio u prvoj diviziji gde je zauzeo četvrto mesto, i Agron Zećiri, koji je divizioniran u trećoj diviziji i zauzeo drugo mesto. Trener stonoteniserske ekipe bio je Jovan Pavić.

     

     

    Borislav Nuhanović pohvalio sve takmičare

     

    – Na odbojkaškom turniru, naši sastavi su igrali vrhunsku odbojku. Devojke su u meču sa ekipom iz Čačka dobile prvi set, izgubile drugi i u odlučujućem setu igrale jako dobro i osvojile zlatnu medalju. U muškoj odbojci, naši momci dugi niz godina igraju najbolju odbojku, pa su to potvrdili i ovog puta. Naročito bih pohvalio njihovu igru u trećem meču protiv ekipe iz Čačka, gde su pokazali veliku odgovornost i borbu za svaku loptu, nakon čega ni rezultat nije izostao. Treneri na ovom takmičenju bili su Jovan Pavić i moja malenkost – kaže za portal zrenjaninski.com trener Hendi sport kluba Borislav Nuhanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On ističe da na atletskom takmičenju zrenjaninski klub ove godine ima tri nacionalna prvaka, dva druga i dva treća mesta u prvoj diviziji.

     

    – To umnogome govori o kvalitetu naših atletičara koji su i ovog puta potvrdili visoke takmičarske kvalitete. Trener atletske ekipe sam bio ja. Boćarska ekipa me je najviše iznenadila, jer smo po prvi put imali tri nova takmičara od ukupno četiri. Titula nam je izmakla za jedan bod. U stonom tenisu, Valentina Manojlov je potvrdila svoju odličnu igru i okitila se zlatnom medaljom. Ostali članovi našeg stonoteniserskog tima ostvarili su svoje realne rezultate. Veoma sam zadovoljan kako smo nastupali na Nacionalnim igrama. Pohvalio bih svakog našeg takmičara, kao i naše divne partnerke u odbojci, Mariju i Milicu – rekao je trener Borislav Nuhanović.

     

    hendi sport klub

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport