Sport Vesti Zrenjanin

Goran Samolovac i Srđan Marić osvojili sedam medalja u Nemačkoj

goran samolovac
Foto: Privatna arhiva

Trener Karate kluba Banatski cvet Goran Samolovac osvojio je zlatnu medalju na osmom Svetskom prvenstvu u fudokan karateu, koje je održano u nemačkom gradu Štutgartu.

 

Samolovac je zlato osvojio u kategoriji tsumeai. Osvojio je i tri bronzana odličja – u katama, sportskim borbama i u disciplini tamašivari – lomljenje dasaka ručnim udarcem.

 

– Posebno sam ponosan na medalju u katama, iako je bronza. Ne znam da je iko ikada iz Zrenjanina osvojio svetsku seniorsku medalju u katama. Takođe, u disciplini tamašivari sam polomio četiri daske, a pet je svetski rekord, koji je samo jednom ostvaren – rekao je Goran Samolovac za portal zrenjaninski.com.

 

srđan marić

 

Zajedno sa Goranom, na Svetskom prvenstvu u fudokan karateu je nastupio i Srđan Marić, takođe iz KK Banatski cvet. Srđan je osvojio srebrnu i dve bronzane medalje. Srebro je osvojio u sportskim borbama, a bronze u borbama u tradicionalnom karateu i kao član tima koji je nastupio u borbama.

 

Pročitajte još: SRĐAN MILOŠEVIĆ: Street workout je prava strana ulice! (Foto)

 

– Srđan je imao 27 takmičara u grupi, u kojoj je osvojio bronzu u borbama pojedinačno. A ja sam imao 16 protivnika u katama, gde sam takođe osvojio bronzu. Konkurencija je zaista bila žestoka. Meni je veoma drago da se ovo dešava u trenutku kada se obeležava 50 godina karate sporta u Zrenjaninu – poručio je Samolovac.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM