Sport Vesti Zrenjanin

SRĐAN MILOŠEVIĆ: Street workout je prava strana ulice! (Foto)

srđan milošević
Foto: Zoran Bogaroški

Zrenjaninac Srđan Milošević nedavno je osvojio treće mesto na svetskom šampionatu u street workout-u, koji je, pod parolom „Prihvati izazov“, održan u Novom Sadu, u organizaciji udruženja „Prava strana ulice“. Na prvenstvu je učestvovalo više od 80 takmičara iz preko deset zemalja, a Srđan je osvojio treće mesto u disciplini zgibova.

 

– Imam 26 godina, a street workout-om aktivno se bavim pet godina. Još od početka srednje škole sam rekreativno, radi sebe i svog zdravlja, radio osnovne vežbe iz street workout-a, kao što su zgibovi, sklekovi, propadanja… Tokom srednjoškolskih dana trenirao sam džudo. To je trajalo godinu dana. Međutim, zbog povrede ruke morao sam da prestanem i sa treninzima i sa vežbama – priča Srđan Milošević za portal zrenjaninski.com.

 

srđan milošević
Foto: Zoran Bogaroški

 

Naš sagovornik priznaje da je u to vreme njegovo samopouzdanje opalo. Počeo je da praktikuje loše životne navike, pa se i nakon oporavka nije fizički aktivirao skoro više od dve godine.

 

– Svi znamo za taj osećaj i svako od nas ima neku svoju priču. Ali, za vreme tog perioda sam, pretražujući po internetu, video koliko je street workout kao sport napredovao, kao i ljudi koji se njime bave, kako u izvođenju različitih vežbi, tako i u fizičkom izgledu. Tada sam sebi rekao da od danas počinjem aktivno da se bavim ovim sportom – priseća se Srđan.

 

 

Neku od loših navika možemo zameniti treningom

 

Kako su rasli rezultati i uspesi na treninzima, tako su rasli i njegovo samopouzdanje i rezultati na drugim poljima.

 

– Oženjen sam ženom koja se takođe bavi sportom i iza sebe ima brojne uspehe. Imamo divnu ćerku od 13 meseci i one su moja najveća podrška. Pored porodice, koja mi je na prvom mestu, zatim posla i drugih obaveza, svaki dan se nađe dovoljno vremena i za treninge. Jer, ako imamo vremena da legnemo i gledamo TV, igramo igrice, a to važi za mlade, idemo do kladionice, kafića na piće, onda možemo neku od ovih navika zameniti treningom. Time ćemo učiniti nešto dobro za svoje telo, jer zna se da u zdravom i jakom telu leži zdrav i jak duh – savetuje Srđan.

 

 

On napominje da to govori iz ličnog iskustva i da može da se zahvali street workout-u, jer ga je izveo na pravi put i pomogao mu da postane ono što je danas – srećan čovek.

 

– Zahvalio bih se ovom prilikom i svom treneru, velikom prijatelju, kod koga treniram ovih pet godina, u sali koja se nalazi ispod pešačkog mosta pored “Pivnice”. Bez njega sigurno ne bih imao toliko uspeha u ovom sportu i ne bih stekao toliko znanja vezano za njega. Naš cilj je da se ovaj sport što više popularizuje, da se mladi što više aktiviraju i da počnu da vežbaju. Jer, kao što je već poznato – jedna osoba više na šipci je jedna osoba manje na ulici ili ispred računara. Zato neka vaš izbor bude street workout – zaključuje Srđan Milošević.

 

U nastavku pogledajte kako je izgledao Srđanov nastup u Novom Sadu.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM