• SRĐAN MILOŠEVIĆ: Street workout je prava strana ulice! (Foto)

    Zrenjaninac Srđan Milošević nedavno je osvojio treće mesto na svetskom šampionatu u street workout-u, koji je, pod parolom „Prihvati izazov“, održan u Novom Sadu, u organizaciji udruženja „Prava strana ulice“. Na prvenstvu je učestvovalo više od 80 takmičara iz preko deset zemalja, a Srđan je osvojio treće mesto u disciplini zgibova.   – Imam 26 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SRĐAN MILOŠEVIĆ: Street workout je prava strana ulice! (Foto)

    Zrenjaninac Srđan Milošević nedavno je osvojio treće mesto na svetskom šampionatu u street workout-u, koji je, pod parolom „Prihvati izazov“, održan u Novom Sadu, u organizaciji udruženja „Prava strana ulice“. Na prvenstvu je učestvovalo više od 80 takmičara iz preko deset zemalja, a Srđan je osvojio treće mesto u disciplini zgibova.

     

    – Imam 26 godina, a street workout-om aktivno se bavim pet godina. Još od početka srednje škole sam rekreativno, radi sebe i svog zdravlja, radio osnovne vežbe iz street workout-a, kao što su zgibovi, sklekovi, propadanja… Tokom srednjoškolskih dana trenirao sam džudo. To je trajalo godinu dana. Međutim, zbog povrede ruke morao sam da prestanem i sa treninzima i sa vežbama – priča Srđan Milošević za portal zrenjaninski.com.

     

    srđan milošević
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Naš sagovornik priznaje da je u to vreme njegovo samopouzdanje opalo. Počeo je da praktikuje loše životne navike, pa se i nakon oporavka nije fizički aktivirao skoro više od dve godine.

     

    – Svi znamo za taj osećaj i svako od nas ima neku svoju priču. Ali, za vreme tog perioda sam, pretražujući po internetu, video koliko je street workout kao sport napredovao, kao i ljudi koji se njime bave, kako u izvođenju različitih vežbi, tako i u fizičkom izgledu. Tada sam sebi rekao da od danas počinjem aktivno da se bavim ovim sportom – priseća se Srđan.

     

     

    Neku od loših navika možemo zameniti treningom

     

    Kako su rasli rezultati i uspesi na treninzima, tako su rasli i njegovo samopouzdanje i rezultati na drugim poljima.

     

    – Oženjen sam ženom koja se takođe bavi sportom i iza sebe ima brojne uspehe. Imamo divnu ćerku od 13 meseci i one su moja najveća podrška. Pored porodice, koja mi je na prvom mestu, zatim posla i drugih obaveza, svaki dan se nađe dovoljno vremena i za treninge. Jer, ako imamo vremena da legnemo i gledamo TV, igramo igrice, a to važi za mlade, idemo do kladionice, kafića na piće, onda možemo neku od ovih navika zameniti treningom. Time ćemo učiniti nešto dobro za svoje telo, jer zna se da u zdravom i jakom telu leži zdrav i jak duh – savetuje Srđan.

     

     

    On napominje da to govori iz ličnog iskustva i da može da se zahvali street workout-u, jer ga je izveo na pravi put i pomogao mu da postane ono što je danas – srećan čovek.

     

    – Zahvalio bih se ovom prilikom i svom treneru, velikom prijatelju, kod koga treniram ovih pet godina, u sali koja se nalazi ispod pešačkog mosta pored „Pivnice“. Bez njega sigurno ne bih imao toliko uspeha u ovom sportu i ne bih stekao toliko znanja vezano za njega. Naš cilj je da se ovaj sport što više popularizuje, da se mladi što više aktiviraju i da počnu da vežbaju. Jer, kao što je već poznato – jedna osoba više na šipci je jedna osoba manje na ulici ili ispred računara. Zato neka vaš izbor bude street workout – zaključuje Srđan Milošević.

     

    U nastavku pogledajte kako je izgledao Srđanov nastup u Novom Sadu.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin