• Golman Nikola Galin jedan od najmlađih igrača u srpskoligaškom karavanu

    Jedan od najmlađih igrača u Srpskoj ligi „Vojvodina“ je prvi golman Fudbalskog kluba Naftagas iz Elemira Nikola Galin. Nikola je pre nekoliko meseci napunio 17 godina, ide u treći razred Zrenjaninske gimnazije i odličan je đak.   Prve fudbalske korake načinio je u Akademiji Bambi. Odatle je prešao u Radnički iz Zrenjanina, u kojem je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Golman Nikola Galin jedan od najmlađih igrača u srpskoligaškom karavanu

    Jedan od najmlađih igrača u Srpskoj ligi „Vojvodina“ je prvi golman Fudbalskog kluba Naftagas iz Elemira Nikola Galin. Nikola je pre nekoliko meseci napunio 17 godina, ide u treći razred Zrenjaninske gimnazije i odličan je đak.

     

    Prve fudbalske korake načinio je u Akademiji Bambi. Odatle je prešao u Radnički iz Zrenjanina, u kojem je bio do pre dve sezone, pre nego što je pojačao redove kluba iz svog sela. U Radničkom je nastupao u mlađim kategorijama, da bi u poslednjoj sezoni provedenoj u crveno-crnom dresu trenirao sa prvim timom. Kasnije je bio priključen prvom sastavu i uvršten u protokol za utakmice. Za prvi tim je debitovao protiv Borca iz Sakula na gostujućem terenu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Osvajanjem još dve medalje kajakaši završili jednu od najuspešnijih sezona

     

    Pre dve sezone je prešao u Naftagas, koji je u to vreme nastupao u Vojvođanskoj ligi „Istok“.

     

    – Imam veliku podršku saigrača, trenera i uprave, što mi jako znači. Hvala im na tome. Trudim se da opravdam tu podršku i njihova očekivanja. Ne mogu da zaboravim ni podršku od strane roditelja koju sam dobijao u periodu kada sam se dvoumio da li da pređem u Naftagas – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Galin, na početku intervjua koji smo radili u prijatnoj atmosferi kafea „Izlog“, koji se nalazi u hotelu „Vojvodina“.

     

    nikola galin

     

    Naftagas se od ove takmičarske sezone bori u Srpskoj ligi „Vojvodina“ i, pored Radničkog, jedini je klub sa područja grada Zrenjanina u srpskoligaškom društvu. Nakon šest odigranih kola, Elemirci stoje bolje na tabeli od komšija iz Zrenjanina. Imaju osam bodova, tri više u odnosu na Radnički.

     

    – Mišljenja sam da uvek može bolje i više. Što se tiče rezultata, mislim da je to broj bodova koji smo i zamišljali u ovom trenutku. Kada je reč o mojim partijama, bilo je dobrih, a naravno da se dešavaju i lošije. Svakako može bolje i trudiću se da napredujem još više – ističe Galin.

     

    Ima samo pozitivnu tremu

     

    S obzirom na to da je se sedamnaest godina jedan od najmlađih u Srpskoj ligi, pitali smo ga da li zbog toga ima tremu.

     

    – Imam samo pozitivnu tremu. Samim tim što sam jedan od najmlađih igrača imam i veću želju da se istaknem i budem što bolji, kako bih zapao za oko i drugima. Što se tiče neke negativne treme, u vidu straha, toga nema – naglašava Nikola.

     

    nikola galin

     

    Naš mladi sagovornik dodaje da mu trenutno nije teško da uskladi obaveze u školi i u klubu.

     

    – Sada idem u školu prepodne i mogu da uskladim sve obaveze sa treninzima koji su u poslepodnevnim satima. Od sledećeg polugodišta, kada budem druga smena, biće dosta teže da se uklopim. Ipak, bitno je da mi razredna Danijela Vukić pruža punu podršku. Tu je šta god mi treba i neizmerno sam joj zahvalan na tome. Takođe, i direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković je pun razumevanja. Uz njihovu podršku sve ću lakše pregurati – naglašava Nikola Galin.

     

    U narednom, sedmom kolu, koje je na programu u subotu, Naftagas na domaćem terenu dočekuje drugoplasirani Borac iz Šajkaša.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Mišljenja sam da se kod kuće uvek moraju uzeti tri boda, bez obzira protiv koga igramo. Atmosfera u ekipi je sjajna, radimo dobro i to treba da iskoristimo kada je reč o rezultatima. Takođe, na stadionu bude dosta publike iz Elemira, ali i iz Zrenjanina i okolnih sela. Na naše utakmice dođe i po nekoliko stotina ljudi. Puno znači kada ti publika daje vetar u leđa – zaključuje Nikola Galin.

     

    nikola galin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport