• Garage team: Postali državni šampioni bez ičije podrške (Foto)

    Članovi Sportskog auto moto karting udruženja „Garage team“ iz Zrenjanina aktuelni su prvaci države u disciplinama moto klasik i road race. Ovaj njihov uspeh je još veći ako se uzme u obzir činjenica da su do vrha stigli bez ičije podrške i bez adekvatnih uslova za treninge.   – Trenutno nemamo nikakvu podršku. Sve naše […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Garage team: Postali državni šampioni bez ičije podrške (Foto)

    Članovi Sportskog auto moto karting udruženja „Garage team“ iz Zrenjanina aktuelni su prvaci države u disciplinama moto klasik i road race. Ovaj njihov uspeh je još veći ako se uzme u obzir činjenica da su do vrha stigli bez ičije podrške i bez adekvatnih uslova za treninge.

     

    – Trenutno nemamo nikakvu podršku. Sve naše aktivnosti sami finansiramo, a ovo je poprilično skup sport. Nemamo gde ni da isprobamo motore. Ranije su predstavnici gradske vlasti najavili da će u Zrenjaninu biti izgrađena staza za auto – moto trke, sa pratećom infrastrukturom, ali za sada ništa od toga. Videćemo šta će na kraju biti – kaže za portal zrenjaninski.com Dragan Prokin, uz Živu Kitarića i Slobodana Kečana, jedan od trojice osnivača udruženja „Garage team“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ognjen Šuvački ove godine dva puta poneo titulu najboljeg (Foto)

     

    dragan prokin
    Dragan Prokin

     

    Ovo sportsko udruženje zvanično je registrovano pre nešto više od godinu dana. Prethodno je nekoliko takmičara napustilo Auto – moto klub Petrovgrad i osnovalo novi klub.

     

    – Bila nam je želja da stvorimo dva jaka i reprezentativna kluba u Zrenjaninu. Smatrali smo da ćemo tako imati veći uticaj na vlast da izgradi obećanu stazu za auto – moto trke. Imamo dosta planova, a želja nam je da se takmičimo i u inostranstvu i tamo predstavljamo Zrenjanin i Srbiju. Ipak, puno toga zavisi od finansija i buduće podrške – objašnjava Prokin.

     

    garage team

     

    Prethodnih godina postizali zapažene rezultate

     

    Iako je udruženje zvanično registrovano u junu 2020. godine, njegovi članovi su, pod imenom „Garage team“, i pre toga nastupali na takmičenjima i postizali zapažene rezultate. Tako su 2018. bili šampioni u seriji i klasi open V, a 2019. šampioni u seriji i klasama open i open V.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tri nova blokbastera prikazuju se u bioskopu CineStar Zrenjanin (Video)

     

    garage team

     

    Prošle godine nisu izostali vrhunski rezultati ni u pojedinačnoj konkurenciji. Na državnom prvenstvu za seniore prvo mesto su osvojili Darko Prokin (moto klasik MK 250), Karolj Kenjereš (moto klasik MK 50), Dragan Prokin (moto klasik MK 500) i Dragan Mišković (road race 125sp).

     

    Drugo mesto na nacionalnom šampionatu pripalo je Darku Prokinu (moped kup serija) i Nikoli Kišprdilovu (moped kup serija i skuter kup open), kao i Slobodanu Kečanu (moped kup serija i skuter kup serija).

     

    Kišprdilov je zauzeo i teće mesto u disciplini moto klasik MK 500.

     

    slobodan kečan
    Slobodan Kečan

     

    Zanimljivo je da članovi kluba „Garage team“ sami sklapaju i servisiraju motore u svojim radionicama. Na to su veoma ponosni i to ističu u svakoj prilici.

     

    – Zbog toga su naši mehaničari izuzetno važan deo tima. Uz glavnog mehaničara Živu Kitarića, tu su i Dejan Krstin, Daniel Marjanović, Darko Vagala i Dejan Lazić. Često kroz šalu kažemo da su u Endurance kupu bitni čak i oni što nose vodu. Ali, to je zaista tako – kaže za portal zrenjaninski.com Slobodan Kečan.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, osim već pomenutih, vozači „Garage team“-a su i Branislav Bekić, Vladimir Subić, Dalibor Teodrović, Damjan Ralić, Daniel Molnar, Zoran Saravolac, Ivica Stankov, Miloš Petković, Nikola Nedin i Nikola Sivčev.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport