• Fudbalski klub 2. oktobar iz Kumana odlično startovao u prolećnom delu prvenstva

    Fudbalski klub 2. oktobar iz Kumana odlično je startovao u prolećnom delu prvenstva Područne lige Zrenjanin, pa je u šest prethodnih utakmica, od maksimalnih 18, osvojio 13 bodova. Zahvaljujući tome, Kumančani su zabeležili skok na tabeli i sada, sa ukupno 31 bodom, dele osmo mesto sa Banatom iz Čente.   U prvom susretu, nakon zimske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalski klub 2. oktobar iz Kumana odlično startovao u prolećnom delu prvenstva

    Fudbalski klub 2. oktobar iz Kumana odlično je startovao u prolećnom delu prvenstva Područne lige Zrenjanin, pa je u šest prethodnih utakmica, od maksimalnih 18, osvojio 13 bodova. Zahvaljujući tome, Kumančani su zabeležili skok na tabeli i sada, sa ukupno 31 bodom, dele osmo mesto sa Banatom iz Čente.

     

    U prvom susretu, nakon zimske pauze, 2. oktobar je remizirao sa OFK Stajićevo (1:1). Zatim je savladao Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe rezultatom 2:1, a zatim je slavio i na gostovanju u Zrenjaninu, nakon pobede nad ŽFK Banat (0:1).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Počeo prolećni deo prvenstva B lige FSG: Proleter 2006 savladao imenjaka iz Neuzine

     

    U utakmici 19. kola, kumanački klub savladao je čenćanski Banat rezultatom 3:1, da bi onda pretrpeo poraz na gostovanju u Banatskom Despotovcu od Mladosti, koja je slavila sa 2:0. U poslednjem kolu, prošle nedelje, ovakav rezultat bio je u korist Kumančana koji su sa dva postignuta gola trijumfovali nad Vojvodinom iz Novog Miloševa.

     

    – Imali smo zaista dobar start u nastavku prvenstva. Iz dosadašnjih šest kola izvukli smo 13 bodova. Naš cilj je da ostanemo u Područnoj ligi, u koju smo ušli prošle godine. U narednom periodu nas očekuje težak raspored, ali verujem u naše momke – izjavio je za portal zrenjaninski.com predsednik FK 2. oktobar Rajko Varadinac.

     

    fudbalski klub 2. oktobar
    Foto: FK 2. oktobar

     

    U klubu ponosni i na podmladak

     

    Fudbalski klub 2. oktobar iz Kumana ima registrovana 23 igrača u prvom timu, od kojih je 14 iz samog sela. Ostali momci su iz Elemira, Aradca, Novog Sada, Temerina, Srbobrana, Bečeja i Bačkog Petrovog Sela. Ponosni su u klubu i na podmladak.

     

    – Imamo između 40 i 50 klinaca u mlađim kategorijama. Oni su budućnost našeg kluba. Želimo da stvorimo bazu iz koje ćemo popunjavati prvi tim – navodi Varadinac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tyrant King Megaways: Neobičan susret sa dinosaurusima doneo mu blizu milion dinara!

     

    Prema njegovim rečima, uprava kluba želi da ulaže i u infrastrukturu. Uređen je prilaz terenu, a u toku je uređenje objekta na seoskom stadionu.

     

    – Što se tiče finansija, najveći sponzor nam je Opština Novi Bečej, koja nam je ove godine dodelila 991.440 dinara na konkursu za realizaciju godišnjih programa u oblasti sporta. Drugi deo sredstava pribavljamo od donatora i prodaje karata – naglasio je Rajko Varadinac.

     

    fudbalski klub 2. oktobar
    Foto: FK 2. oktobar

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport