• Filip Bartole dobio „Sportski pasoš“ Evropskog grada sporta

    Filip Bartole, trostruki osvajač olimpijskih medalja na Specijalnoj olimpijadi i član „Hendi sporta“, dobio je „Sportski pasoš“ Evropskog grada sporta.   Njemu je simbolični „Sportski pasoš“ uručio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.   PROČITAJTE JOŠ: Čape za predsednika: Momir Rnić spreman da postane prvi čovek RSV   Inače, danas su najavljene Nacionalne igre Specijalne olimpijade Srbije, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Filip Bartole dobio „Sportski pasoš“ Evropskog grada sporta

    Filip Bartole, trostruki osvajač olimpijskih medalja na Specijalnoj olimpijadi i član „Hendi sporta“, dobio je „Sportski pasoš“ Evropskog grada sporta.

     

    Njemu je simbolični „Sportski pasoš“ uručio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Čape za predsednika: Momir Rnić spreman da postane prvi čovek RSV

     

    Inače, danas su najavljene Nacionalne igre Specijalne olimpijade Srbije, koje će biti održane u Zrenjaninu. Saopšteno je da trodnevne igre počinju u četvrtak, uz učešće svih 12 klubova u Srbiji, sa blizu 300 sportista sa smetnjama u razvoju.

     

    – Specijalna olimpijada okuplja decu i mlade sa smetnjama u razvoju i promoviše njihove mogućnosti. Pokušava da utiče na predrasude koje postoje u našem društvu prema osobama sa smetnjama u razvoju. To rade ne samo kroz ovakva takmičenja, već i kroz različite vrste projekata koji se finansiraju iz različitih fondacija – istakao je Simo Salapura i naglasio da svemu tome Grad Zrenjanin pruža podršku.

     

    specijalna olimpijada srbije

     

    Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević je poručio da su ove igre od ogromnog značaja.

     

    – Najvažnije je da deca, kada se vrate svojim kućama, imaju šta da ispričaju i da roditelji znaju da ih mogu u Zrenjanin pustiti bez ikakvih problema – rekao je Stanojević.

     

    Generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković se zahvalila Specijalnoj olimpijadi koja je izabrala Zrenjanin da bude organizator 15. Nacionalnih igara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Grad Zrenjanin ima najbolje uslove za bavljenje sportom i održavanje takmičenja. Zato smo verovatno i dobili poverenje da baš mi budemo organizatori ovog događaja – rekla je Đapić Atanacković.

     

    specijalna olimpijada srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin