• Čape za predsednika: Momir Rnić spreman da postane prvi čovek RSV

    Legendarni Momir Rnić Čape idealno je rešenje za novog predsednika Rukometnog saveza Vojvodine, smatra još uvek aktuelni prvi čovek vojvođanskog rukometa Borislav Perović.   Posle dva mandata, Perović odlazi sa funkcije predsednika RSV, a za svog naslednika predlaže najtrofejnijeg srpskog rukometaša Momira Rnića, koji trenutno obavlja funkciju potpredsednika Rukometnog saveza Vojvodine.   Izborna slupština RSV […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Čape za predsednika: Momir Rnić spreman da postane prvi čovek RSV

    Legendarni Momir Rnić Čape idealno je rešenje za novog predsednika Rukometnog saveza Vojvodine, smatra još uvek aktuelni prvi čovek vojvođanskog rukometa Borislav Perović.

     

    Posle dva mandata, Perović odlazi sa funkcije predsednika RSV, a za svog naslednika predlaže najtrofejnijeg srpskog rukometaša Momira Rnića, koji trenutno obavlja funkciju potpredsednika Rukometnog saveza Vojvodine.

     

    Izborna slupština RSV trebalo bi da bude održana polovinom juna.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pravi sportsmeni: Rukometni klub Proleter osvojio nagradu za fer-plej

     

    – Momir Rnić Čape je srpski rukometaš sa najviše osvojenih medalja i moja podrška ide njemu. Želeo bih da ga vidim na čelu RSV, jer on to sigurno zaslužuje. Ceo život je posvetio ovom sportu i u pitanju je čovek neverovatne energije. Član je rukovodstva RSV i odlično poznaje kako sistem funkcioniše, pa sam više nego ubeđen da bi bio uspešan – kazao je novinarima Borislav Perović.

     

    Da bi bio kandidat za prvog čoveka Rukometnog saveza Vojvodine, Čapeta treba da predloži neki od okružnih ili opštinskog saveza. Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko okružnih saveza je već izrazilo spremnost da to učini.

     

    Momir Rnić: Izazova se nikada nisam plašio

     

    – Čuo sam i ja za tu informaciju. Spreman sam da dođem na čelo RSV i da nastavim gde je Borislav Perović stao. Ceo život sam posvetio rukometu, mnogo mi je dao i uvek hoću da mu uzvratim, pa i sada kada imam 66 godina – istakao je Momir Rnić.

     

    On je naglasio da mu je cilj da podigne nivo vojvođanskog rukometa u svim domenima i da uspostavi odličnu saradnju sa Rukometnim savezom Srbije.

     

    – Želja mi je da ojačamo klubove i da im pomognemo da rade na masovnosti, a još više sa najmlađima. Mnogo je zadataka, ali se izazova i posla nikada nisam plašio – poručio je Rnić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Momir Rnić je rođen 3. februara 1955. u Sečnju. Boje reprezentacije Jugoslavije branio je 217 puta i postigao je 411 golova. Kao član i kapiten reprezentacije Jugoslavije bio je prvak Balkana dva puta, 1978. i 1980. godine, a u Istanbulu je 1983. osvojio srebrnu medalju. Prvak Mediterana bio je dva puta (Split 1979. i Maroko 1983. godine). Bio je i vicešampion sveta u Dortmundu 1982. i prvak sveta u Švajcarskoj 1986. godine.

     

    Zlatnu medalju osvojio je na Olimpijadi u Los Anđelesu 1984, a bronzanu u Seulu 1988. godine. Bio je i član reprezentacije sveta.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport