• Elemirski šahisti se pripremaju za nadmetanje u elitnom takmičenju

    Šahovski klub Naftagas iz Elemira u finišu je priprema za nadmetanje u Prvoj ligi Srbije, u koju se prošle godine plasirao na spektakularan način.   Da podsetimo, elemirski šahisti ostvarili su neverovatnih 30 bodova u deset kola takmičenja u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina. Sa samo jednim porazom u šezdeset partija obezbedili su plasman […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Elemirski šahisti se pripremaju za nadmetanje u elitnom takmičenju

    Šahovski klub Naftagas iz Elemira u finišu je priprema za nadmetanje u Prvoj ligi Srbije, u koju se prošle godine plasirao na spektakularan način.

     

    Da podsetimo, elemirski šahisti ostvarili su neverovatnih 30 bodova u deset kola takmičenja u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina. Sa samo jednim porazom u šezdeset partija obezbedili su plasman u elitu. Ovo je treći put u poslednjih 15 godina da klub iz Elemira ostvaruje plasman u Prvu ligu Srbije. Ambicije članova ovog izuzetno uspešnog kluba ovim podvigom nisu iscrpljene.

     

    – Pripremamo se za nadmetanje u elitnom takmičenju, a cilj je obezbediti ostanak u Prvoj ligi, uz dobre rezultate. To neće biti lak zadatak, ali mi smo i u prethodnim godinama ostvarivali ciljeve daleko iznad mogućnosti male sredine, kao što je to Elemir. Bićemo i kadrovski jači, dolazi nam izuzetno pojačanje, jermenski velemajstor Samvel Ter-Sakahyan, koji ima rejting 2630 i igraće na prvoj tabli. Novi član tima je i srpski reprezentativac Luka Budisavljević, koji nema još ni 16 godina, a beleži izuzetne rezultate. On će biti na petoj tabli – kaže za portal zrenjaninski.com Milorad Jankov, dugogodišnji predsednik ŠK Naftagas iz Elemira.

     

    Pročitajte još: Kajakaši Begeja ostvarili zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu

     

    Za Elemir će se nadmetali i Miloje Ratković, koji je izborio bal za internacionalnog majstora, a igraće na drugoj tabli. Na trećoj će biti internacionalni majstor Milovan Ratković, a FIDE majstor Siniša Popov na četvrtoj. Tu su još internacionalni majstor Predrag Bodiroga, FIDE majstor Danilo Besedeš i majstorski kandidat Ivan Adamov.

     

    Ligaško nadmetanje je od 22. avgusta do 1. septembra u Subotici, a Elemirci će prvi meč igrati sa Šahovskim klubom Jugović iz Kaća.

     

    Veliku podršku Šahovski klub Naftagas ima od Mesne zajednice Elemir, Grada Zrenjanina i sponzora, napominje Milorad Jankov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin