Sport Vesti Zrenjanin

Kajakaši Begeja ostvarili zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu

kajakaši begeja

Od 19. do 21. jula održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Na ovom takmičenju kajakaši Begeja su ostvarili zapažene rezultate.

 

Zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji, u disciplini K2, u trci na 500 metara, osvojile su Beatrix Orban i Biljana Vukov.

 

Nikola Kovačević osvojio je bronzanu medalju na 500 metara, kao i Biljana Vukov u kategoriji juniorki i kadetkinja u trci na 1000 metara.

 

Pročitajte još: Plivač Nikola Aćin predstavljao Srbiju na prvenstvu u Južnoj Koreji

 

– Ovo takmičenje je ujedno bilo i izborno za reprezentativnu selekciju kadeta i mlađih juniora. Po ostvarenim rezultatima, očekujemo poziv selektora Srbije za Biljanu Vukov, Nikolinu Margić i Beatrix Orban. One bi u septembru mogle da brane boje reprezentacije Srbije na takmičenju olimpijskih nada, koje će se održati u Bratislavi – kaže trener kajakaša Srđan Đorđević.

 

Što se tiče rezultata ostvarenih u juniorskoj konkurenciji, kajakaši Begeja Biljana Vukov i Nikolina Margić u trci na 1000 metara osvojile su drugo mesto, kao i Biljana Vukov i Beatrix Orban  u trci na 200 metara.

 

U trci na 500 metara Nikola Kovačević zauzeo je treće mesto.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM