• Džudisti sa Malte stigli u Zrenjanin, trenirali zajedno sa domaćinima

    Osmomartovski džudo turnir, koji se u organizaciji OJK Proleter održava u nedelju, u Kristalnoj dvorani, privlači veliku pažnju kako domaćih tako i inostranih ekipa.   Prema najavama, očekuje nas odličan turnir sa preko 500 takmičara. Pojedine ekipe iz inostranstva su već stigle u Zrenjanin.   Tim povodom, sportska redakcija portala zrenjaninski.com posetila je Dom borilačkih sportova, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Džudisti sa Malte stigli u Zrenjanin, trenirali zajedno sa domaćinima

    Osmomartovski džudo turnir, koji se u organizaciji OJK Proleter održava u nedelju, u Kristalnoj dvorani, privlači veliku pažnju kako domaćih tako i inostranih ekipa.

     

    Prema najavama, očekuje nas odličan turnir sa preko 500 takmičara. Pojedine ekipe iz inostranstva su već stigle u Zrenjanin.

     

    Tim povodom, sportska redakcija portala zrenjaninski.com posetila je Dom borilačkih sportova, gde je prisustvovala zajedničkom treningu Zrenjaninaca sa gostima sa Malte. Četrnaestoro takmičara doputovalo je u naš grad, gde će, pored učešća na turniru, prisustvovati desetodnevnom kampu za usavršavanje mladih džudista.

     

    Sreli smo se Davidom Cucićem, nekadašnjim dugogodišnjim članom OJK Proleter, sada džudo trenerom na Malti, koji je bio jedan od inicijatora dolaska mladih džudoka sa ostrva u naš grad.

     

    – Na Maltu sam otišao da radim, kao i svi ostali. Međutim, tamo sam našao džudo klub u kom sam krenuo da treniram. Ubrzo sam počeo i da se takmičim za njihov tim. Već na prvom takmičenju „Malta open“ osvojio sam prvo mesto. Nakon toga sam pobeđivao i na takmičenjima po Italiji. Usledio je poziv da preuzmem klub i da pomognem tadašnjem treneru koji je radio sa decom – započeo je razgovor David Cucić.

     

    Pročitajte još: Fudbaler poklonio dres nigerijske reprezentacije predsedniku i dekanu

     

    David je dodao da je takav vid rada sa decom na Malti počeo pre više od tri godine. Međutim, splet okolnosti ga je doveo do toga da pre godinu dana preuzme klub i da, uz pomoć svog mlađeg brata, počne da radi kao prvi trener mlađih selekcija u „Malta Judo Academy“.

     

    – Nas dvojica smo već na samom početku samostalnog rada napravili „Letnju školu sporta“. U okviru nje smo svoj deci na Malti prezentovali džudo i način na koji mi to radimo. Nakon toga, deca su se zainteresovala i uspeli smo da popunimo salu. U svakoj grupi smo imali po tridesetak mladih džudista – dodao je David.

     

    Sa velikom željom da deci koja treniraju na Malti pokaže kako se treninzi odvijaju u njegovom rodnom gradu, Cucić je inicirao dolazak sedamnaestočlane ekspedicije u Zrenjanin. Uz treninge sa ovdašnjim džudo majstorima, gosti će dodatno usavršiti svoje znanje u ovom olimpijskom sportu.

     

    džudisti sa malte
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Gosti veoma zadovoljni saradnjom

     

    Jedan od članova ekspedicije je i Joseph Castillo, direktor trenera mlađih uzrasta Džudo saveza Malte.

     

    – Malta je mala država, mnogo manja od Srbije. U Srbiji je džudo mnogo cenjeniji sport nego kod nas. Glavni razlog našeg dolaska u Srbiju je zadovoljstvo zbog našeg eksperimentalnog početka saradnje sa drugim državama. Želimo da proširimo saradnju i sa džudistima iz Srbije, jer naša deca mogu mnogo da napreduju. Ovde se uči malo drugačiji tip džudoa, koji je mnogo jači i više se zasniva na snazi – rekao je Joseph Castillo za naš portal.

     

    Pročitajte još: Damama iz Karate kluba Zrenjanin dve medalje u Banjaluci

     

    On je dodao da je na ovo takmičenje i kamp pošla mala grupa džudista. Nada se da će ovaj eksperiment biti veoma uspešan, jer će mladi malteški džudisti raditi sa veoma uspešnim trenerima iz Zrenjanina. A za sparing će imati partnere, odnosno decu koja su se već dokazala kao uspešni takmičari.

     

    – Nadam se da će ovo postati praksa i tradicija za nas na Malti. Želja nam je da svake godine dolazimo na Osmomartovski turnir i da ovde organizujemo višednevni kamp. Ovi datumi nama veoma odgovaraju, jer u ovo doba godine kod nas na Malti nemamo mnogo događaja – zaključio je Castillo na kraju našeg razgovora.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    džudisti sa malte
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport