Sport Vesti Zrenjanin

Džudisti Proletera održali prve treninge posle dvomesečne pauze

džudisti proletera na treningu

Džudisti Omladinskog džudo kluba Proleter iz Zrenjanina prvi trening posle dvomesečne pauze održali su prošle nedelje.

 

– Treninge održavamo na otvorenom, na terenima Doma borilačkih sportova, i to u dve grupe. Izuzetno sam zadovoljan odzivom članova, pogotovo mlađih. Za starije se zna – oni su jedva dočekali da se vratimo redovnom režimu treniranja – kaže za portal zrenjaninski.com trener Tomislav Kohajm.

 

Na treninzima je između 45 i 50 mladih džudista. Po rečima Kohajma, svi su dobili jasna i precizna uputstva o ponašanju u ovoj situaciji.

 

Pročitajte još: Selektor srpske reprezentacije Pavle Jovanov posetio Kajak klub Begej

 

– Planiramo da, ako sve bude u redu, u salu uđemo posle 1. juna. Treniraćemo takođe po grupama, prepodne i poslepodne, a nećemo praviti letnju pauzu. Već je dogovoreno da i ove godine sa našim drugarima iz Džudo kluba Partizan iz Kikinde učestvujemo u džudo kampu u Orašcu, u avgustu – ističe Kohajm.

 

 

Takmičarska sezona, na žalost, prekinuta je iznenada, a najviše su, možda, oštećeni juniori koji su odradili kvalifikacije i samo ih je nekoliko dana delilo od učešća na državnom prvenstvu. Postoje neke najave da bi odložena takmičenja mogla biti nastavljena od septembra.

 

– Svetska džudo federacija najavila je da bi prvo veliko takmičenje moglo biti Svetsko juniorsko prvenstvo krajem avgusta u Turskoj, pa u skladu sa tim mislimo da bi i nacionalna takmičenja mogla početi od septembra. Do tada, ostaje nam da vredno treniramo i budemo u formi za nove džudo izazove – zaključuje Tomislav Kohajm.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM