• Džudista Marko Milutin na takmičenju iz matematike osvojio maksimalan broj bodova

    Učenik četvrtog razreda Zrenjaninske gimnazije Marko Milutin na nedavno održanom opštinskom takmičenju iz matematike za srednjoškolce osvojio je 100 od mogućih – 100 bodova. Osim što je odličan učenik i još bolji matematičar, Marko je i uspešan džudista. Nosilac je crnog pojasa, a u njegovoj kolekciji je pregršt medalja sa raznih takmičenja.   – Uvek […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Džudista Marko Milutin na takmičenju iz matematike osvojio maksimalan broj bodova

    Učenik četvrtog razreda Zrenjaninske gimnazije Marko Milutin na nedavno održanom opštinskom takmičenju iz matematike za srednjoškolce osvojio je 100 od mogućih – 100 bodova. Osim što je odličan učenik i još bolji matematičar, Marko je i uspešan džudista. Nosilac je crnog pojasa, a u njegovoj kolekciji je pregršt medalja sa raznih takmičenja.

     

    – Uvek sam dobar na takmičenjima iz matematike, ali do sada nisam nikada osvojio sto bodova i baš sam srećan zbog toga. Takmičim se već četvrtu godinu. Prošle godine sam bio treći na državnom prvenstvu. Već sam počeo da se pripremam za naredni nivo takmičenja – priča za portal zrenjaninski.com Marko Milutin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novosađanin koji obećava: Jovan Jokić pojačao redove elemirskog Naftagasa

     

    Matematiku Marko voli od najranijeg detinjstva. Puno vežba sam, a za takmičenje ima veliku pomoć profesora. Do prošle godine radio je sa profesorom Vojinom Tolmačem, kog je, kad je otišao u penziju, zamenila profesorica Biljana Goševski.

     

    Kaže, matematika mu je laka, bliska, zanimljiva. Voli još i fiziku. Trenutno je fokusiran na takmičenja koja slede i završetak srednjoškolskog školovanja. Još nije odlučio šta će studirati.

     

    – Najbliži sam odluci da to bude FTN u Novom Sadu, smer softverski inženjering, ali nisam konačno odlučio. Želim da donesem najbolju odluku, tako da ću još razmišljati – ističe Marko.

     

    marko milutin

     

    Jedan od najuspešnijih mladih zrenjaninskih džudista

     

    Osim što je odličan učenik, Marko je već godinama jedan od najuspešnijih mladih zrenjaninskih džudista. Već 13 godina trenira u Džudo klubu Proleter.

     

    – Džudo je moja velika ljubav, skoro jednako kao matematika. Doneo mi je mnogo lepog u životu i zato se trudim da napravim balans između učenja i treniranja. Mislim da u tome i uspevam – navodi Marko.

     

    Još dve godine će se takmičiti u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 81 kilogram.

     

    – Plan mi je da naredne dve godine intenzivno i posvećeno treniram, kako bih ostvario najbolje rezultate. Medalje mi donose satisfakciju i potvrdu da trud nije uzaludan. Zato ću se i dalje truditi da treniram kad god je to moguće – napominje naš sagovornik.

     

    Nije mu, kaže, teško da održava kilažu i da zadrži svoju kategoriju.

     

    – Inače sam prilično fokusiran na ono što radim. Bar tri meseca pre takmičenja krenem da skidam kilograme, tako da nemam pritisak uoči takmičenja da li ću ostati u kategoriji. Tada mislim samo na takmičenje. Tako je i sa matematikom. Sve se stigne kad kreneš na vreme – objašnjava Marko.

     

    Voli i da se druži sa prijateljima, da izlazi, ali mu za druge hobije ili interesovanja ne preostaje previše vremena.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Sada mi je najvažnije da u narednih nekoliko meseci donesem najbolje odluke za sebe, i što se tiče daljeg školovanja, ali i bavljenja sportom – završava Marko Milutin.

     

    marko milutin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Bravo decko, svaka cast ! Ovakva deca treba da pune naslovne strane, a ne onaj polusvet iz rijalitija!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport