• Dušan Baćan (ŽFK Banat): Na dobrom smo putu da uđemo u Vojvođansku ligu

    Na svih 15 utakmica, odigranih u prvom delu aktuelne takmičarske sezone u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin, na golu ŽFK Banat nalazio se mladi golman Dušan Baćan, momak rođen 23. maja 2001. godine.   Baćan je opravdao poverenje koje mu je ukazao trener Jovo Simanić i svojim odbranama je doprineo da klub sa Bagljaša zimsku pauzu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dušan Baćan (ŽFK Banat): Na dobrom smo putu da uđemo u Vojvođansku ligu

    Na svih 15 utakmica, odigranih u prvom delu aktuelne takmičarske sezone u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin, na golu ŽFK Banat nalazio se mladi golman Dušan Baćan, momak rođen 23. maja 2001. godine.

     

    Baćan je opravdao poverenje koje mu je ukazao trener Jovo Simanić i svojim odbranama je doprineo da klub sa Bagljaša zimsku pauzu dočeka u gornjem delu tabele.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Svetsko prvenstvo – pregled grupa „A“ i „B“

     

    Fudbalsku karijeru je započeo u Petliću, i to kao igrač. Kada se tadašnji golman nije pojavio na jednoj utakmici, Dušan se prijavio da brani. Potrefilo se da je na toj utakmici bio izvrstan, pa su svi bili iznenađeni njegovim talentom. Njemu se takođe svidela uloga golmana i od tada je ostao na golu.

     

    Kasnije je prešao u Proleter, a sa 16 godina je debitovao za prvi tim Radničkog. Posle dve godine je otišao u Naftagas iz Elemira, kod trenera Dragana Jovića, gde se zadržao godinu i po dana. Put ga je dalje vodio u Omladinac iz Botoša, kod tadašnjeg trenera Vladimira Grbušića, odakle je došao u ŽFK Banat, na poziv drugara.

     

    – Svidela mi se atmosfera u klubu. Mislim da ću ostati u njemu jedan duži period, jer je, pre svega, u pitanju naš gradski klub, koji je u velikom usponu. Na dobrom smo putu da uđemo u Vojvođansku ligu – kaže za portal zrenjaninski.com Dušan Baćan, sa kojim smo razgovarali u kafeu „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu.

     

    dušan baćan
    Foto: Goran Birimac/Birimac photography

     

    Ostaje žal za pobedom u poslednjoj utakmici

     

    Posle 15 odigranih kola, ŽFK Banat se nalazi na četvrtom mestu, sa 30 bodova, koliko i Polet iz Nakova. Sedam bodova više od njih ima prvoplasirana Budućnost iz Srpske Crnje, a svega jedan bod više drugoplasirana Rusanda iz Melenaca. Zrenjaninci su ostvarili devet pobeda, a po tri puta su igrali nerešeno i izgubili.

     

    – Krenuli smo možda malo lošije i kiksnuli na nekoliko utakmica. U drugoj polovini polusezone smo, međutim, zaređali baš dosta pobeda i zaista smo se popravili. Trijumfovali smo u nekoliko derbi utakmica. Nadam se da ćemo do kraja uspeti da izborimo bar drugo mesto koje vodi u baraž – ističe Baćan.

     

    Ostaje žal za pobedom u poslednjoj utakmici uoči pauze, kada je ŽFK Banat remizirao kod kuće sa liderom na tabeli.

     

    – Poslednju utakmicu protiv Budućnosti smo mogli da pobedimo. Promašili smo penal u prvom poluvremenu i ostaje žal za tim, ali jednostavno to je fudbal – napominje Baćan.

     

    On naglašava da je u ekipi izvrsna atmosfera i da ovaj tim predstavlja pravi primer iskustva i mladosti.

     

    – U klubu je više od 20 prvotimaca, a trener Simanić na raspolaganju ima izvrsne igrače – dodaje naš sagovornik.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U nastavku takmičenja ŽFK Banat dočekuje Rusandu iz Melenaca. Baćan se nada pobedi.

     

    – Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak prvenstva i da već na prvoj utakmici trijumfujemo – naglašava mladi golman ŽFK Banat.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport