• Dunja Sikima u Zagrebu potvrdila normu za Evropsko prvenstvo

    Atletičarka Banata iz Zrenjanina Dunja Sikima učestvovala je za vikend na međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu. Dunja je 800 metara istrčala za 2:09,20 i u seniorskoj konkurenciji je osvojila drugo mesto, iza Slovenke, inače učesnice Olimpijskih igara.   Ovim rezultatom Dunja je potvrdila normu za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Izraelu od 4. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dunja Sikima u Zagrebu potvrdila normu za Evropsko prvenstvo

    Atletičarka Banata iz Zrenjanina Dunja Sikima učestvovala je za vikend na međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu. Dunja je 800 metara istrčala za 2:09,20 i u seniorskoj konkurenciji je osvojila drugo mesto, iza Slovenke, inače učesnice Olimpijskih igara.

     

    Ovim rezultatom Dunja je potvrdila normu za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Izraelu od 4. do 7. jula.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nikola Kovačević biće učesnik drugog Svetskog kupa u Poznanu

     

    – Ovo su prve trke nakon priprema koje smo imali sa reprezentacijom u Katićima, kod Ivanjice, i vrlo sam zadovoljan formom, Sad tu formu treba održati odnosno tempirati za prvenstvo – kaže za portal zrenjaninski.com Dunjin trener Petar Tankosić.

     

    Posle Zagreba, Dunja je trčala u kvalifikacijama za kup u Sremskoj Mitrovici, takođe na 800 metara. U toj trci je pobedila rezulatom 2:10,81.

     

    Već za vikend sledi ekipno prvenstvo države za mlađe juniore.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Dunja već sada ima normu, ali spremna je za više. Rezultat 2:07 bi je u Jerusalimu odveo u finale, a sa 2:06 bi uzela medalju. Verujem da može da postigne taj rezultat – ističe Tankosić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport