• Dunja Sikima u Najrobiju na Svetskom prvenstvu u atletici za juniorke

    Dunja Sikima, mlada atletičarka zrenjaninskog Banata, nije uspela da ostvari veći uspeh na Svetskom prvenstvu za juniorke, koje se održava u Najrobiju, u Keniji.   U trci na 800 metara, u svojoj kvalifikacionoj grupi, zauzela je četvrto mesto, rezultatom 2:12,04. To ju je plasiralo na poziciju devetnaeste juniorke na svetu.   U trci na 1500 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dunja Sikima u Najrobiju na Svetskom prvenstvu u atletici za juniorke

    Dunja Sikima, mlada atletičarka zrenjaninskog Banata, nije uspela da ostvari veći uspeh na Svetskom prvenstvu za juniorke, koje se održava u Najrobiju, u Keniji.

     

    U trci na 800 metara, u svojoj kvalifikacionoj grupi, zauzela je četvrto mesto, rezultatom 2:12,04. To ju je plasiralo na poziciju devetnaeste juniorke na svetu.

     

    U trci na 1500 metara, Dunja je bila 24. sa rezultatom 5:00,94.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac u španskoj La Ligi: Luka Cvetićanin novi član Kadiza (Foto)

     

    – Sigurno je moglo i bolje, ali ovo je veliki uspeh, koji u kategoriji mlađih juniorki nije pošao za rukom ni jednoj od naših takmičarki. To je da je Dunja uspela da ostvari norme i za evropsko i za svetsko prvenstvo – ističe njen trener Petar Tankosić.

     

    Ogromno iskustvo Dunji će poslužiti za naredna takmičenja koja joj tek predstoje.

     

    – Ona je zvanično bila najmlađa u disciplinama u kojima se takmičila, a najveći broj njenih konkurentkinja stariji je od nje četiri godine. Ni vremenski uslovi nisu joj pogodovali no, sve u svemu, veliko iskustvo na samom početku karijere – ističe Tankosić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Srpski juniorski tim sutra se vraća iz Najrobija. Dunju očekuje nekoliko dana odmora, a onda počinje sa treninzima, jer se Banat sprema za učešće na ekipnim državnim prvenstvima. Cilj je naći se u prvih deset klubova.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport