• Zrenjaninac u španskoj La Ligi: Luka Cvetićanin novi član Kadiza (Foto)

    Osamnaestogodišnji Zrenjaninac Luka Cvetićanin postao je novi član Fudbalskog kluba Kadiz, koji se takmiči u španskoj La Ligi!   Krilni napadač, koji je prethodno nastupao za Voždovac, ovih dana je otputovao u Kadiz, glavni grad istoimene španske pokrajine, gde je sa upravom kluba potpisao petogodišnji ugovor. Nakon što je ozvaničen transfer, Kadiz je mladom Luki […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac u španskoj La Ligi: Luka Cvetićanin novi član Kadiza (Foto)

    Osamnaestogodišnji Zrenjaninac Luka Cvetićanin postao je novi član Fudbalskog kluba Kadiz, koji se takmiči u španskoj La Ligi!

     

    Krilni napadač, koji je prethodno nastupao za Voždovac, ovih dana je otputovao u Kadiz, glavni grad istoimene španske pokrajine, gde je sa upravom kluba potpisao petogodišnji ugovor. Nakon što je ozvaničen transfer, Kadiz je mladom Luki poželeo dobrodošlicu preko društvenih mreža. Oglasio se i njegov dojučerašnji klub iz Beograda.

     

    „Mladi Zmaj napravio je veliki iskorak u karijeri i potpisao je ugovor sa španskim Kadizom. Brzonogo krilo još jedan je dokaz dobrog rada sa mladim igračima. Voždovac je ponosan na činjenicu da nastavljamo da stvaramo igrače za „lige petice“, saopštio je FK Voždovac.

     

    U ekskluzivnoj izjavi za portal zrenjaninski.com, Cvetićanin je naveo da je u novom klubu dočekan onako kako je samo poželeti mogao. Sa njim su bili ljudi koji vode računa o njegovoj karijeri, kao i otac Dragan, koji je neizostavan deo ovog tima.

     

    – Sačekali su me svi u klubu, od najvišeg do najnižeg mesta, i ukazali mi veliku čast. Imao sam priliku da se upoznam sa planovima kluba i onim kako bi moj razvoj i dalji put trebalo da izgleda. Doveli su me kao zalog za budućnost i ukazali mi ogromno poverenje, samim tim što sam potpisao ugovor na pet godina – kazao je Luka Cvetićanin za naš portal.

     

    luka cvetićanin

     

    Za početak na pozajmici u San Fernandu

     

    On će za početak biti na pozajmici u San Fernandu, kako bi se adaptirao na novu sredinu.

     

    – Želja svih nas je bila da period adaptacije provedem na mestu gde ću dobiti minute. Verujem da je San Fernando pravo rešenje. To je mesto gde bi trebalo da se upoznam sa jezikom i španskim fudbalom. Moraću još da napredujem kako bih mogao da se jednog dana priključim prvom timu Kadiza i, verujem, klubu budem od velike pomoći – naglašava Cvetićanin.

     

    On je dodao da je sada teško govoriti o očekivanjima, ali da je jedno sigurno.

     

    – Želim da radim, želim da treniram i da napredujem. Ako me zdravlje posluži, siguran sam da ću pokazati da je klub sa pravom verovao u mene – zaključio je Luka Cvetićanin.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Luka je rođen 11. februara 2003. u Zrenjaninu. Fudbalom je počeo da se bavi kada je imao svega četiri godine. Još dok je pravio prve fudbalske korake mnogima je bilo jasno da je u pitanju vanserijski talenat koji je to u godinama koje su usledile i dokazivao na travnatom terenu. Nastupao je za zrenjaninske fudbalske klubove Petlić, Bambi i Sporto, a posle toga je zaigrao za FK Partizan. U crno-belom dresu je proveo devet godina.

     

    Nakon toga je prešao u Voždovac, a u Super ligi Srbije je zvanično zaigrao sa 16 godina, na utakmici protiv Mladosti iz Lučana.

     

    luka cvetićanin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport