• Dunja nova šampionka Srbije u seniorskoj konkurenciji na 1500 metara

    Dunja Sikima, atletičarka zrenjaninskog Banata, nova je šampionka Srbije u seniorskoj konkurenciji na 1500 metara.   Zlatnu medalju ova petnaestogodišnja atletičarka osvojila je na državnom prvenstvu koje je ovog vikenda održano u Kraljevu.   Dunja je u trci na 1500 metara istrčala svoj lični rekord, osvojila je normu za evropsko prvenstvo za starije juniorke, koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dunja nova šampionka Srbije u seniorskoj konkurenciji na 1500 metara

    Dunja Sikima, atletičarka zrenjaninskog Banata, nova je šampionka Srbije u seniorskoj konkurenciji na 1500 metara.

     

    Zlatnu medalju ova petnaestogodišnja atletičarka osvojila je na državnom prvenstvu koje je ovog vikenda održano u Kraljevu.

     

    Dunja je u trci na 1500 metara istrčala svoj lični rekord, osvojila je normu za evropsko prvenstvo za starije juniorke, koje se održava u Talinu, ali i za svetsko, koje će se održati u Najrobiju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jedini predstavnik Srbije Zoran Ludoški drugi na turniru na Kipru (Foto)

     

    U trci na 800  metara, Dunja je zauzela drugo mesto i opet postigla svoj lični rekord. Takođe, ispunila je norme za evropsko i svetsko prvenstvo za starije juniorke.

     

    – Prezadovoljan sam rezultatima, pogotovo imajući u vidu da je Dunja mlada takmičarka a, evo, postala je seniorska prvakinja države u elitnoj atletskoj disciplini, kakva je trka na 1500 metara. Znao sam da ima u nogama i lični rekord, ali i norme. Ovo je veliki uspeh, ne samo za Dunju, mene i klub, nego i za Zrenjanin i Srbiju – kaže za portal zrenjaninski.com trener Petar Tankosić.

     

    Dunju već u četvrtak očekuje nastup na Balkanijadi, koja se ove godine održava u Istanbulu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za dve nedelje, sa Marijom Stambolić, državnom prvakinjom na 800 metara, Dunja putuje na Kipar, gde će na ekipnom Kupu Evrope trčati u trci na 1500 metara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport