• Dok čeka nova takmičenja Miroslav Molnar se priseća maratona u Valensiji

    Da je stanje redovno, zrenjaninski maratonci, među njima i Zrenjaninac Miroslav Molnar, već bi uveliko trčali svoje trke. Ali, stanje nije redovno i otkazan je najveći deo polumaratona i maratona u našoj zemlji i regionu, kojima su se članovi zrenjaninskog Atletsko-rekreativnog kluba Petrovgrad radovali.   – Mnogo trka je otkazano, a za one koje se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dok čeka nova takmičenja Miroslav Molnar se priseća maratona u Valensiji

    Da je stanje redovno, zrenjaninski maratonci, među njima i Zrenjaninac Miroslav Molnar, već bi uveliko trčali svoje trke. Ali, stanje nije redovno i otkazan je najveći deo polumaratona i maratona u našoj zemlji i regionu, kojima su se članovi zrenjaninskog Atletsko-rekreativnog kluba Petrovgrad radovali.

     

    – Mnogo trka je otkazano, a za one koje se redovno održavaju u junu i julu još se ne zna da li će biti organizovane i ako budu, pod kojim uslovima. Isto važi i za Zrenjaninski polumaraton. Prošle nedelje smo imali sastanak preko interneta i zaključili smo da je još rano da se priča o mogućnostima održavanja. Kako situacija bude nalagala, mi ćemo se tako i ponašati – kaže za portal zrenjaninski.com jedan od zrenjaninskih maratonaca i organizatora Zrenjaninskog polumaratona Miroslav Molnar.

     

    Savet za one kojima je trčanje sastavni deo života, kao i za one koji su razmišljali o učešću na polumaratonima i maratonima, jeste da, ukoliko su u prilici, svoju kondiciju održavaju na niskom nivou.

     

    – Nikakve teške vežbe, nikakav forsirani trening, lako istrčavanje i to u prirodi, sami, daleko od drugih ljudi – savetuje Miroslav.

     

    Pročitajte još: NENAD ANOVIĆ: Jedinstvo je na pragu istorijskog uspeha!

     

    I on se lično pridržava tih saveta.

     

    – Istrčim svakog dana nekoliko kilometara van grada, putevima i puteljcima, potpuno sam. Malo vežbi u dvorištu i to je to. Sada se treba čuvati od povreda i prevelikog forsiranja. Ono može da dovede do pada imuniteta – naglašava naš sagovornik.

     

    Španija kao predivno iskustvo

     

    Dok ne dođe vreme za nove izazove, Miroslav se sa najlepšim osećanjima priseća poslednjeg maratona na kom je učestvovao.

     

    – Nas dvanaest članova kluba trčalo je maraton u Valensiji decembra prošle godine. Bio je to jedan od najlepših maratona u mom, ali i našim životima. Odlična organizacija, predivan grad, 25.000 učesnika. Sada izgleda kao san. Mnogo smo videli, naučili, i nadamo se da ćemo to iskustvo preneti i na organizaciju sada već tradicionalnog Zrenjaninskog polumaratona – ističe Miroslav Molnar.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport