Sport Vesti Zrenjanin

NENAD ANOVIĆ: Jedinstvo je na pragu istorijskog uspeha!

nenad anović

Fudbaler Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva Nenad Anović jedva čeka da se okonča vanredno stanje izazvano pandemijom koronavirusa i da se sportisti vrate na igrališta.

 

Igrače Jedinstva onda čeka nastavak puta ka zacrtanom cilju. To je prelazak iz Vojvođanske lige, u kojoj sada nastupaju, u viši rang takmičenja, odnosno u Srpsku ligu. To bi bio istorijski uspeh za Banatsko Karađorđevo, selo u opštini Žitište. A momci iz ovog kluba su nadomak tog cilja. Jedinstvo je trenutno na drugom mestu na tabeli, sa bodom manje od prvoplasirane Slobode iz Novih Kozaraca.

 

– Želim da Jedinstvo uđe u viši rang, to bi bilo prvi put u istoriji kluba. Ovo je jedna veoma zdrava priča, sa pravim ljudima. Izuzetno je dobra atmosfera u ekipi. Mislim da je to ono što nas najviše krasi – kaže Nenad Anović za portal zrenjaninski.com.

 

Anović je u Jedinstvu već drugu sezonu i, uprkos tome što je imao nekoliko ponuda, odlučio je da ostane u ovom klubu.

 

– Imam odličnu saradnju sa ljudima iz kluba i imamo jednu iskusnu i čvrstu ekipu. Nijednog trenutka se nisam razmišljao da odem – navodi Anović.

 

Individualni treninzi u dvorištu

 

Svih ovih dana on trenira i održava formu najviše u svom dvorištu gde, iz razumljivih razloga, individualno radi i sprema se za nastavak sezone.

 

– Najviše mi nedostaju utakmice, treninzi, druženje sa drugarima iz kluba. Jedva čekam da prođe sve ovo, da se vratimo na teren i da nastavimo tamo gde smo stali – ističe naš sagovornik.

 

Nenad Anović je, inače, rođen 4. okotbra 1995. godine u Zrenjaninu, gde i danas živi. Fudbal igra od svoje šeste godine i prošao je omladinsku školu Banata, a bio je i kapiten u mlađim kategorijama. Debitovao je za prvi tim sa 18 godina, da bi posle godinu dana prešao u FK Vršac, gde je igrao standardno dve sezone. Zatim je prešao u Borac iz Sakula, gde je takođe odigrao dve sezone.

 

U Srpskoj ligi je sa ova tri kluba igrao pet godina i smatra da je došlo vreme da se vrati tamo, ovog puta sa Jedinstvom iz Banatskog Karađorđeva.

 

nenad anović

 

Podeli članak
sinovoz
FAM