• Delegacija Instituta za ženski sport na prijemu kod gradonačelnika

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković organizovali su prijem za delegaciju Instituta za ženski sport. U pitanju je udruženje osnovano s ciljem da se devojčice i žene na što više lokacija besplatno bave sportom, i to uz nadzor stručnjaka.   U delegaciji su bile Jelena Arunović, selektorka […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Delegacija Instituta za ženski sport na prijemu kod gradonačelnika

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković organizovali su prijem za delegaciju Instituta za ženski sport. U pitanju je udruženje osnovano s ciljem da se devojčice i žene na što više lokacija besplatno bave sportom, i to uz nadzor stručnjaka.

     

    U delegaciji su bile Jelena Arunović, selektorka i trener streljačke reprezentacije Srbije, reprezentativka u košarci Dajana Butulija i nekadašnja istaknuta plivačica, danas članica Olimpijskog komiteta Srbije, Miroslava Najdanovski.

     

    Kako je istakla Jelena Arunović, Institut je osnovala selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković. Ambasadorke i promoterke projekta dolaze iz četiri popularna ženska sporta u našoj zemlji – košarke (Sonja Petrović – Vasić), tekvondoa (Milica Mandić), tenisa (Olga Danilović) i streljaštva (Zorana Arunović).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Davor Štefanek posetio Zrenjanin: Ovaj grad ima poseban značaj za mene

     

    Arunović je dodala da su u prethodnom periodu žene u srpskom sportu postigle sjajne rezultate. Istakla je da to treba iskoristiti za dalju popularizaciju ženskog sporta.

     

    – Pod tim podrazumevamo ne samo treniranje, već i da se devojčice uče etici, fer-pleju, disciplini… Nismo ograničeni na sportove koje promovišu ambasadorke. Imamo razumevanje za sve vrste sportova, a baziramo se na deci predškolskog i školskog uzrasta – kazala je Arunović.

     

    Jedna od tema sastanka bila je i saradnja Instituta za ženski sport sa Gradom Zrenjaninom.

     

    – Zrenjanin je Evropski grad sporta 2021. godine. Prirodno je da se naš i taj projekat međusobno prepoznaju i da sa Gradom Zrenjaninom krenemo u saradnju. Mi imamo ideju i sistem, a Zrenjanin ima veliki sportski potencijal – zaključila je Arunović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport