• Davor Štefanek posetio Zrenjanin: Ovaj grad ima poseban značaj za mene

    Izbor Zrenjanina za Evropski grad sporta 2021. bila je jedna od tema sastanka koji su danas, u Gradskoj kući, održali gradonačelnik Simo Salapura, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Štefanek je tom prilikom izjavio da saradnja sa Salapurom datira odranije, jer se znaju iz sfere sporta.   – Razgovarali smo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Davor Štefanek posetio Zrenjanin: Ovaj grad ima poseban značaj za mene

    Izbor Zrenjanina za Evropski grad sporta 2021. bila je jedna od tema sastanka koji su danas, u Gradskoj kući, održali gradonačelnik Simo Salapura, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Štefanek je tom prilikom izjavio da saradnja sa Salapurom datira odranije, jer se znaju iz sfere sporta.

     

    – Razgovarali smo o podršci koju možemo da pružimo u organizaciji događaja u okviru Evropskog grada sporta. Sagledali smo trenutne okolnosti, konstatovali da nam slede teška vremena zbog pandemije, ali i da ćemo biti obostrano spremni da pomognemo. Uveren sam da će saradnja sa Gradom Zrenjaninom i nadalje biti na visokom nivou – naglasio je Davor Štefanek nakon prijema.

     

    On je istakao da je Zrenjanin za njega grad sa posebnim značenjem.

     

    – Godinama sam nastupao za Rvački klub Proleter iz Zrenjanina. U najtežim danima u karijeri, kada sam bio na prekretnici da li ću uopšte ostati u rvanju, dobio sam podršku iz Proletera i Zrenjanina, kao i od Željka Trajkovića. Treći na svetu bio sam dok sam nosio dres Proletera. U osam godina sa Proleterom sam osvojio osam titula. Da nije bilo Zrenjanina ne bi bilo ni mene 2016. godine na Olimpijskim igrama, sa zlatom oko vrata – sa emocijama je govorio Štefanek.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uprava novog Teniskog kluba Trending sastavljena isključivo od dama

     

    On je najavio da će na predstojećem Svetskom kupu u Beogradu, u decembru, poslednji put nastupiti za reprezentaciju Srbije. Time će i zvanično okončati karijeru.

     

    – Nadam se da ću osvojiti neku od medalja pred publikom u Beogradu. To bi bio najlepši kraj moje aktivne sportske karijere. Takmičenje će biti u rangu svetskog prvenstva, a koje to nije sticajem okolnosti, jer neke reprezentacije ne učestvuju – ocenio je Štefanek.

     

    davor štefanek

     

    Grad očekuje veliku podršku Sportskog saveza Srbije

     

    Simo Salapura je naglasio da je velika čast kada naš proslavljeni olimpijac, koji je dobar deo karijere proveo u Zrenjaninu, dođe u ovaj banatski grad. Još veća je čast, dodao je Salapura, kada on dolazi kao čelnik krovne sportske organizacije, jedne od najmasovnijih na Balkanu.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina je rekao da je bilo reči o sportu i planovima za budućnost. Posebno se razgovaralo oko izbora Zrenjanina za Evropski grad sporta 2021. godine.

     

    – Moramo da sačinimo agendu događaja u narednoj godini i u tome očekujemo veliku podršku Sportskog saveza Srbije. Jer, titula koju je Zrenjanin poneo je priznanje i za Pokrajinu i Srbiju i sport u celini. S druge strane, mi smo najavili maksimalnu podršku Sportskom savezu Srbije i Davoru Štefaneku, koji će uskoro u Beogradu završiti sportsku karijeru – zaključio je Salapura.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport