• Čuveni trener Duško Vujošević ovih dana je gost Zrenjanina

    Poslednjih nekoliko godina rumunska klupska košarka beleži veliki napredak. Sve više stranaca se odlučuje da tamo provede deo karijere, a rad sa mlađim igračima podignut je na izuzetno visok nivo.   Klubovi iz Rumunije ne štede novac kako bi dovodili vrhunske igrače i trenere u svoje redove, a pripreme svojih ekipa organizuju u državama u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Čuveni trener Duško Vujošević ovih dana je gost Zrenjanina

    Poslednjih nekoliko godina rumunska klupska košarka beleži veliki napredak. Sve više stranaca se odlučuje da tamo provede deo karijere, a rad sa mlađim igračima podignut je na izuzetno visok nivo.

     

    Klubovi iz Rumunije ne štede novac kako bi dovodili vrhunske igrače i trenere u svoje redove, a pripreme svojih ekipa organizuju u državama u kojima mogu lako da pronađu ozbiljne rivale za kontrolne mečeve.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Po drugi put u roku od nedelju dana Proleter savladao Žitištane

     

    Tako je i ekipa sportske redakcije portala zrenjaninski.com u petak, 11. septembra, u Kristalnoj dvorani, zatekla zanimljive goste Zrenjanina. Prisustvovala je treningu košarkaša BC U Banca Transilvania Cluj-Napoca. Njih sa klupe predvodi prekaljeni stručnjak i najuspešniji trener u istoriji beogradskog Partizana Duško Vujošević.

     

    duško vujošević održao trening
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Duško Vujošević: Zrenjanin je pravi sportski grad

     

    – Zbog aktuelne pandemije nikad nije bilo teže organizovati pripreme. Imali smo utakmice u Čačku i Beogradu, a do kraja priprema igraćemo još u Novom Bečeju. Nekako smo došli do rešenja da nam stanište bude u Zrenjaninu. Imamo odličan, a dosta pristupačan hotel, hala sportova je takođe odlična. A i naš sportski direktor Branko Ćuić je iz ovog grada. Tako su se sve kockice poklopile – izjavio je Duško Vujošević.

     

    On smatra da je Zrenjanin pravi sportski grad, jer su odavde u svoje sportske živote krenuli Galić, Braća Grbić, Bodiroga, Goran Knežević, Zoran Stojačić i mnogi drugi. Dule je, takođe, napomenuo da mu je Zrenjanin, što se košarke tiče, veoma drag grad, jer je davnih godina iznedrio ekipu koja je bila šampion Jugoslavije.

     

    – Ranije sam sa prijateljima dolazio u Zrenjanin i gledao neke košarkaške utakmice, ali u ovom trenutku ne mogu da se setim da li sam kao trener bio akter mečeva u vašem gradu. Ovo je stvarno jedan sportski i prijatan grad. Pravo je zadovoljstvo što smo ovde došli – dodao je Duško Vujošević, trener Kluža, u svom kratkom obraćanju po završetku treninga.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport