• Četiri decenije otkako je veslač Milorad Stanulov osvojio olimpijsko srebro

    Prošle su četiri decenije otkako je jedan od najboljih srpskih veslača svih vremena, Zrenjaninac Milorad Stanulov, osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Moskvi.   Tim povodom, Sportski savez Grada Zrenjanina je Stanulovu uručio prigodan poklon. Poklon je, u ime Sportskog saveza, predala generalna sekretarka Vukosava Đapić Atanacković. U prijatnom razgovoru evocirane su uspomene na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Četiri decenije otkako je veslač Milorad Stanulov osvojio olimpijsko srebro

    Prošle su četiri decenije otkako je jedan od najboljih srpskih veslača svih vremena, Zrenjaninac Milorad Stanulov, osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Moskvi.

     

    Tim povodom, Sportski savez Grada Zrenjanina je Stanulovu uručio prigodan poklon. Poklon je, u ime Sportskog saveza, predala generalna sekretarka Vukosava Đapić Atanacković. U prijatnom razgovoru evocirane su uspomene na ovaj veliki sportski uspeh.

     

    – Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša. Upravo kroz ovu veliku misao može se opisati celokupna karijera jednog od najvećih sportista Srbije i veslača veka Milorada Stanulova – ocenila je Đapić Atanacković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Muzej Ranko Žeravica u narednom periodu otvara vrata za posetioce

     

    Na 22. po redu Olimpijskim igrama u Moskvi, 27. jula 1980. godine, dubl skul Milorad Stanulov i Zoran Pančić, predvođen trenerom Srboljubom Saratlićem, osvojio je srebrnu medalju. Nastupajući pod zastavom tadašnje SFRJ, koja je u Moskvi osvojila ukupno devet medalja (dve zlatne, tri srebrne i četiri bronzane), Zrenjaninac Milorad Stanulov i Novosađanin Zoran Pančić su u finalu ove discipline, s vremenom 6:26.34, prošli kroz cilj kao drugi. Bili su iza posade Velike Britanije, koja je s vremenom 6:24.33 osvojila zlato. Treće mesto i bronzu osvojio je čamac Češke (6:29.07).

     

    milorad stanulov

     

    Zoran Pančić i Milorad Stanulov uzori novim generacijama

     

    Stanulov i Pančić su s vremenom 7:04.57 bili drugi u kvalifikacijama, pa su mesto u finalu morali da traže kroz repesaž. Na „popravnom“ je naša posada odveslala briljantnu trku i s trijumfom u vremenu 6:36.46 ušla je u veliko finale. I u finalu naš dubl skul je bio na visini zadatka. Odveslao je odličnu trku, ali je na kraju ipak morao da se zadovolji srebrom.

     

    „Posle tačno 40 godina sećamo se sjajnog rezultata – do sada najboljeg za srpsko veslanje na olimpijskim igrama… Zoran Pančić i Milorad Stanulov i sada se nalaze u dobroj formi. Ostvareni su porodično i profesionalno. Stoje kao uzor i podstrek generacijama koje sada veslaju i koje dolaze, da se uz veliki rad i odricanja može stići do zvezdanih visina. Našim osvajačima srebra iz Moskve 1980. još jednom zahvaljujemo. Želimo im da u dobrom zdravlju proslavljamo još mnogo ovih godišnjica i da se zajedno radujemo nekim novim olimpijskim medaljama“, saopštio je Veslački savez Srbije.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport