• Bruka u finalu: Glavni sudija izrežirao utakmicu i oštetio Zrenjanince! (Foto)

    Fudbaleri zrenjaninskog Radničkog nisu uspeli da osvoje Kup Vojvodine i na taj način ostvare najveći uspeh u više od sto godina dugoj klupskoj istoriji.   Oni su u sredu, 26. avgusta, na stadionu „Slavko Miletin Vava“ u Bačkoj Palanci, u finalnom meču Kupa, poraženi od ekipe Jedinstva iz Rumenke rezultatom 2:3.   Prvo poluvreme je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bruka u finalu: Glavni sudija izrežirao utakmicu i oštetio Zrenjanince! (Foto)

    Fudbaleri zrenjaninskog Radničkog nisu uspeli da osvoje Kup Vojvodine i na taj način ostvare najveći uspeh u više od sto godina dugoj klupskoj istoriji.

     

    Oni su u sredu, 26. avgusta, na stadionu „Slavko Miletin Vava“ u Bačkoj Palanci, u finalnom meču Kupa, poraženi od ekipe Jedinstva iz Rumenke rezultatom 2:3.

     

    Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri oba rivala, sa po dve izgledne prilike na obe strane. Međutim, ključni detalj meča desio se u 50. minutu, kada glavni arbitar, iz samo njemu znanog razloga, dosuđuje kazneni udarac za Rumenčane. I pored asistencije pomoćnog sudije da prekršaja za najstrožu kaznu nije bilo, prvi delilac pravde Tomislav Mudrinić iz Bačke Palanke ostaje dosledan u odluci.

     

    kup vojvodine radnički - jedinstvo
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Crveni karton za Predraga Kandića

     

    Ekipa Jedinstva iz penala dolazi u vođstvo. Žustri prigovori sa klupe Zrenjaninaca ne prestaju i narednih nekoliko minuta. Sve je to rezultiralo da trener crveno-crnih Predrag Kandić dobije crveni karton, te bude primoran da ostatak meča odgleda sa tribine. Nedugo zatim, nakon nove sporne situacije na sredini terena, opet u režiji glavnog sudije Mudrinića, zbog oštrog prigovora je igrač sa klupe Zrenjaninaca Predrag Radosavljević takođe dobio crveni karton.

     

    Koncept igre zrenjaninske ekipe, koji je već tada bio narušen, dobija svoj rezime. Rumenčani vrlo brzo postižu još dva gola, te dolaze do vođstva od 3:0. Ispostaviće se da je bila nemoguća misija za momke u crveno-crnim dresovima da dođu do preokreta. Do kraja meča, ekipa Radničkog, preko dvostrukog strelca Radomira Krstina, uspeva da ublaži poraz.

     

    kup vojvodine radnički - jedinstvo
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Meč će definitivno ostati u dubokom sećanju svih prisutnih na stadionu u Bačkoj Palanci po samo jednom akteru ovog susreta, glavnom sudiji meča. On je uspeo da na njemu svojstven način izrežira ovaj duel, te momcima iz Rumenke omogući da se prvi put u klupskoj istoriji domognu naslova osvajača Kupa Vojvodine u fudbalu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kadeti i omladinci: Proleter remizirao, Radnički slavio u oba meča (Foto)

     

    Golove za pobedničku ekipu postigli su Đanković, Trišić i Zaov. Fudbalerima Radničkog iz Zrenjanina je kao uteha pripao pehar za učesnika finala, kao i ček na 50.000 dinara.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport