• Braća za primer: Mateja je prvak u plivanju, a ponos porodice su i Aleksa i Andrija

    Mateja Janković, učenik petog razreda Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca, osvojio je prvo mesto na republičkom školskom takmičenju u plivanju, koje je održano u Kragujevcu.   I do sada je Mateja imao uspeha na raznim plivačkim takmičenjima. Na republičkim takmičenjima za učenike osnovnih škola osvajao je drugo i treće mesto, a ove godine je – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Braća za primer: Mateja je prvak u plivanju, a ponos porodice su i Aleksa i Andrija

    Mateja Janković, učenik petog razreda Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca, osvojio je prvo mesto na republičkom školskom takmičenju u plivanju, koje je održano u Kragujevcu.

     

    I do sada je Mateja imao uspeha na raznim plivačkim takmičenjima. Na republičkim takmičenjima za učenike osnovnih škola osvajao je drugo i treće mesto, a ove godine je – pobednik.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bokseri BK Petrovgrad osvojili tri zlatne medalje, Pajdački najbolji senior

     

    Mateja Janković četiri puta nedeljno, a kad ima takmičenje i vikendom, na treninge putuje iz Tomaševca. Ima i starijeg brata Aleksu, koji takođe trenira plivanje, a do pre koju godinu na treninge je putovao i najstariji brat Andrija. Uglavnom ih na treninge vozi mama Gordana.

     

    – Deo života sam provela na bazenu. Baš sam neki dan računala, 11 godina ih, uglavnom ja, vozim na treninge. Ponekada me zameni i suprug. Nije mi teško ili nije nam teško, jer plivanje je Andriji, Aleksi i Mateji jako važno. Andrija sada ne pliva, ide u Zrenjaninsku gimnaziju, igra fudbal i stanuje u Domu učenika srednjih škola. Ali, Aleksa i Mateja skoro svako popodne sa mnom sedaju u auto i pravac bazen – priča za portal zrenjaninski.com Gordana Janković.

     

    mateja janković

     

    Trener neguje timski duh

     

    Sport je braći Janković pomogao da budu i dobri đaci.

     

    – Krenuli smo na plivanje zbog zdravlja, a onda se ispostavilo da je korist mnogostruka. Odlično su organizovani, sve zadatke moraju da urade na vreme, zbog treninga. Tu su i takmičenja i putovanja, pa se uči i za vikend. Mateja i Aleksa jako vole da plivaju, ali imaju i odličnu ekipu i fantastičnog trenera Nikolu Gogića. Trener neguje timski duh. Oni se svi druže i van bazena, dosta putuju, upoznaju druge gradove, ali i zemlje. Kad sve to znam, nije mi teško. Bio je problem kad su nam zatvorili most, pa smo morali okolo. Nije to ni finansijski jednostavno, ali korist je mnogo veća. Ni meni ni suprugu ništa nije teško, a deca nam to vraćaju – kaže Gordana.

     

     

    Dok su sinovi na treningu, Gordana obavi ono što ima u gradu. Nekad poseti sestru koja živi u blizini a nekad, kaže, pregleda i kontrolne zadatke, s obzirom na to da je nastavnica u školi.

     

    – Ni ne razmišljam o tome. Znam zašto sam na tribinama – dodaje naša sagovornica.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Mateja, kaže njegova mama Gordana, voli sve stilove, ali najbolje rezultate postiže u leđnom i delfinu. Najuspešniji je od braće, ali među njima nema rivalstva, samo podrške i ljubavi. Kao uostalom u celoj porodici Janković.

     

    mateja janković

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport