• Braća Bosić daju ogroman doprinos sjajnim partijama Proletera (Foto)

    Vaterpolisti zrenjaninskog Proletera u aktuelnoj takmičarskoj sezoni jednostavno briljiraju. Prvi su na tabeli Prve A lige, sa 24 boda, pošto u osam dosadašnjih kola nisu pretrpeli nijedan poraz. U borbi za ulazak u elitni rang takmičenja, Super ligu Srbije, ogroman doprinos daju i braća Luka i Mateja Bosić. Stariji od njih, Luka, ujedno je i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Braća Bosić daju ogroman doprinos sjajnim partijama Proletera (Foto)

    Vaterpolisti zrenjaninskog Proletera u aktuelnoj takmičarskoj sezoni jednostavno briljiraju. Prvi su na tabeli Prve A lige, sa 24 boda, pošto u osam dosadašnjih kola nisu pretrpeli nijedan poraz. U borbi za ulazak u elitni rang takmičenja, Super ligu Srbije, ogroman doprinos daju i braća Luka i Mateja Bosić. Stariji od njih, Luka, ujedno je i kapiten ove sjajne generacije zrenjaninskih vaterpolista.

     

    – Najviše su nas plašile uvodne utakmice, zbog toga što je nama realno najveći problem uigranost i manjak zajedničkih treninga. Zbog ostalih obaveza, nisu svi igrači u mogućnosti da stalno prisustvuju zajedničkim treninzima ekipe. Međutim, posle tri – četiri utakmice uspeli smo sve da nadomestimo i da dostignemo željenu formu – kaže Luka Bosić za portal zrenjaninski.com.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Počinju besplatni treninzi za devojčice, prijave su u toku

     

    luka i mateja bosić

     

    Proleter je prošlog vikenda igrao protiv drugoplasiranog Valisa, a Zrenjaninci su slavili rezultatom 10:8.

     

    – Svi su ovu utakmicu proglasili kao derbi prvenstva, a mi smo prihvatili ulogu favorita. I sam rezultat na kraju je pokazao da je utakmica bila izuzetno intenzivnog karaktera. Dobro smo se spremili, imali smo dosta sparinga sa superligaškim ekipama, što nam je veoma značilo. Najbitnije je što smo posle utakmice izašli kao pobednici i upisali nova tri boda – ističe Luka.

     

    Sledeći susret je na programu u nedelju, a Proleter će na Gradskom bazenu u Zrenjaninu dočekati ekipu Rasine, koja se nalazi na pretposlednjem mestu, sa svega tri osvojena boda.

     

    – Naravno da još uvek ništa nije gotovo. Očekuju nas važne utakmice i na našem bazenu i sa strane, ali smo napravili taj prvi korak ka plasmanu u Super ligu. Posebno mi je drago što je atmosfera u ekipi sjajna. Registrovali smo trojicu novih igrača za nastavak sezone i oni se polako privikavaju. Svi smo ih prihvatili na najbolji mogući način – dodaje Luka.

     

    mateja bosić

     

    Mateja putuje iz Kragujevca u Zrenjanin na utakmice

     

    Mateja Bosić, koji se školuje u Kragujevcu, gde i trenira sa ekipom Radničkog, dolazi u rodni grad da bi pomogao svojoj ekipi u realizaciji zacrtanog cilja – plasmana u sam vrh srpskog vaterpolo sporta.

     

    – Veoma je teško da uskladim sve obaveze, s obzirom na to da je Kragujevac udaljen 250 kilometara od Zrenjanina. To znači da prilikom svakog dolaska pređem ukupno 500 kilometara, što je jako naporno. Vikendom dolazim u Zrenjanin kada igramo utakmice ili kada je okupljanje prve ekipe, a tokom nedelje treniram u Kragujevcu – kaže Mateja.

     

    Bez obzira na to, kada vidi rezultate koje Proleter postiže u aktuelnoj sezoni, sve poteškoće padnu u drugi plan.

     

    – Iskreno, i da smo planirali ovako nešto, mislim da ne bismo mogli bolje da isplaniramo. Atmosfera u ekipi je sjajna i prezadovoljan sam trenutnom situacijom – ocenio je Mateja.

     

    luka i mateja bosić

     

    Zanimljivo je da su Luka i Mateja do sada igrali u suparničkim ekipama i jedan protiv drugog. Ovo je prva sezona da igraju zajedno. Na pitanje koliko braća dopunjuju jedan drugog u igri, obojica su imala šaljiv odgovor.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Naša saradnja je veoma dobra, ali bismo mogli da je unapredimo tako što bi Luka malo više lopti dodavao meni. Pošto sam ja obično do sada bio asistent, a on je davao golove, mogli bismo u drugom delu sezone da obrnemo uloge – kroz osmeh je rekao Mateja.

     

    – Gledajući rezultate, mislim da nema potrebe bilo šta menjati. Sve treba ostaviti po starom – odgovorio mu je, takođe kroz osmeh, stariji brat Luka.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport