• Bokseri Banata neporaženi u ringu, Dario Tomić najbolji takmičar turnira

    Grad Zrenjanin je u subotu bio domaćin memorijalnog turnira u boksu „Zvonimir Zvonko Vujin“, u okviru kog je održano 25 borbi u svim uzrasnim kategorijama. Boks klub Banat iz Zrenjanina je nastupio sa sedam takmičara i svi su iz ringa izašli neporaženi.   Nakon stopostotnog učinka takmičara BK Banat, žiri je odlučio da titulu najboljeg […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bokseri Banata neporaženi u ringu, Dario Tomić najbolji takmičar turnira

    Grad Zrenjanin je u subotu bio domaćin memorijalnog turnira u boksu „Zvonimir Zvonko Vujin“, u okviru kog je održano 25 borbi u svim uzrasnim kategorijama. Boks klub Banat iz Zrenjanina je nastupio sa sedam takmičara i svi su iz ringa izašli neporaženi.

     

    Nakon stopostotnog učinka takmičara BK Banat, žiri je odlučio da titulu najboljeg učesnika turnira ponese bokser Banata Dario Tomić. Nakon ovoga, Tomića očekuje meč u Regionalnoj ligi, pa se zatim vraća na pripreme za svetsko prvenstvo, koje se održava polovinom novembra u Španiji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ognjen Knežević i Vladimir Jeftć (Vojvodina 1928): Možemo mi to mnogo bolje

     

    Što se tiče učinka ostalih takmičara BK Banat, u uvodnom sparing meču, Ognjen Stajić je nastupio protiv takmičara beogradskog Voždovca Strahinje Filića. Pošto je bio u pitanju sparing meč, sudije su ga proglasile nerešenim. Nakon toga je krenula kanonada uspešnih nastupa boksera Banata.

     

    Pioniri Andrej Racić i Jovan Nikolić jednoglasnom odlukom sudija došli su do prvih pobeda na turniru protiv Predraga Jovanovića iz BK Šabac i Vuka Jovanovića iz BK Dimke iz Beograda.

     

    Nastup Tadije Eremića od starta digao publiku na noge

     

    Posle pionira, za BK Banat je nastupio kadet Tadija Eremić, i to protiv takmičara Profesionalca iz Pančeva Stefana Novakova. Meč je od samog starta digao publiku na noge. Smenjivali su se napadi uz ozbiljnu razmenu udaraca. U drugoj rundi, sudija u ringu je morao da odmori Novakova, nakon serije udaraca upućenih od strane Eremića. Treća runda je protekla takođe u dominaciji Eremića i veštih eskivaža. Jednoglasnom odlukom sudija pobedio je domaći takmičar Tadija Eremić.

     

    Sledeći u ring, od takmičara Banata, ušao je Dario Tomić, koji nastupa u uzrastu mladih. Za protivnika je imao češkog takmičara Vacila Virija, pa je pred Tomićem bio ozbiljan zadatak. Veštim kretanjem i preciznim udarcima zrenjaninski takmičar je sakupljao poene i u drugoj rundi je snažnim direktom bacio Čeha na pod. Nakon tri runde usledila je još jedna jednoglasna sudijska odluka u korist takmičara BK Banat.

     

    I to nije sve. U ring je ušao i Strahinja Rašović, koji se takmičio protiv člana BK Voždovac Radovana Gligića, ozbiljnog takmičara, nešto starijeg i iskusnijeg od Strahinje. Stoga je pred Rašovićem bio veliki zadatak. U veoma teškom meču, punom tempa i bliske borbe, Strahinja je ipak uspeo da dođe do pobede, takođe jednoglasnom odlukom sudija.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U poslednjem meču na turniru rukavice su, u teškoj kategoriji, ukrstili domaći takmičar Josif Belić i član BK Čukarički Aleksa Manojlović. Pojačavajući ritam iz runde u rundu, Belić je sakupljao poene koji su na kraju rezultirali jednoglasnom sudijskom odlukom odnosno pobedom.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport