• Bokser Nenad Momirski uspešno uklapa sportske i fakultetske obaveze

    Bokser Petrovgrada i reprezentativac Srbije Nenad Momirski vreme provedeno u izolaciji, kada je utihnuo gong, iskoristio je za sticanje novih znanja.   Momirski je od oktobra prošle godine student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, a pre uvođenja vanrednog stanja završio je i kurs za funkcionalnog fitnes trenera. Stoga mu je prethodni period […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bokser Nenad Momirski uspešno uklapa sportske i fakultetske obaveze

    Bokser Petrovgrada i reprezentativac Srbije Nenad Momirski vreme provedeno u izolaciji, kada je utihnuo gong, iskoristio je za sticanje novih znanja.

     

    Momirski je od oktobra prošle godine student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, a pre uvođenja vanrednog stanja završio je i kurs za funkcionalnog fitnes trenera. Stoga mu je prethodni period bez klupskih i reprezentativnih obaveza dobro došao da sprema ispite, kao i da najnovija znanja, stečena na kursu, primeni u novonastalim okolnostima.

     

    – Fakultet sam upisao uz motivaciju trenera i selektora Milana Piperskog. Obaveze oko fakulteta uticale su na smanjenu učestalost mečeva. Međutim, trudim se da sve uklopim, da postignem najbolji mogući balans i da iz svega izvučem maksimum. U prvom semestru sam položio šest od sedam predmeta – priča Nenad Momirski za portal zrenjaninski.com.

     

    Pročitajte još: Džudisti Proletera održali prve treninge posle dvomesečne pauze

     

    Poslednji meč imao je u decembru, kada je nastupio na međunarodnom turniru u Novom Sadu, u čijoj organizaciji je učestvovao i njegov fakultet. Tom prilikom je pobedio protivnika iz Bugarske i osvojio pehar za najborbenijeg para turnira.

     

    – Kada je u pitanju održavanje forme u karantinu, moram priznati da je bilo teško usled svih mera koje su uvedene. Uslovi za trening kod kuće nikada neće biti onakvi kakvi su u objektima za treniranje. Fali dosta rekvizita za trening, kao i sprava. Povremeno sam izlazio napolje kako bih trčao. Zbog zabrane zadržavanja u parkovima, trčao sam na nekim manje prometnim mestima. Uglavnom sam se skoncentrisao na vežbe snage sa rekvizitima koje imam kod kuće i sa kućnim predmetima sa kojima se može nešto improvizovati – objašnjava Momirski.

     

    nenad momirski
    Foto: YouTube PrintScreen

     

    Nenad Momirski za vreme vanrednog stanja pokazao i humanu crtu

     

    Jedan od najboljih boksera mlađe generacije u prethodnom periodu je pokazao i svoju humanu crtu. On je, naime, volontirao u Hali sportova „Medison“ i učestvovao u spremanju paketa namenjenih penzionerima i socijalno ugroženim građanima. Kako se situacija posle dva meseca izolacije polako vraća u normalu, Momirski je počeo sa svakodnevnim treninzima.

     

    – Nemam još uvek jasnu sliku kada je boks u pitanju, jer se ne zna tačno ni kada će početi mečevi. Trenutno sam u Novom Sadu gde me, uz smernice Piperskog, trenira Vanja Bačić, koji je do pre dve godine aktivno boksovao i takođe ima puno znanja i iskustva. Kolega sa fakulteta Miloš Kojić radi sa mnom na poboljšanju mojih telesnih performansi, a učestvujem i u istraživanju jednog profesora sa fakulteta, tako da mislim da ću biti spreman kada ponovo krenu takmičenja – zaključuje Nenad Momirski.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport