• Boks se vratio u Zrenjanin: Održan turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“

    Prvi međunarodni memorijalni bokserski turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“ održan je prošlog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.   Publika je imala priliku da vidi kvalitetne i atraktivne mečeve u kojima je snage odmerilo više od 60 mladih boksera iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Takmičenje je organizovano u kategorijama kadeta, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Boks se vratio u Zrenjanin: Održan turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“

    Prvi međunarodni memorijalni bokserski turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“ održan je prošlog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

     

    Publika je imala priliku da vidi kvalitetne i atraktivne mečeve u kojima je snage odmerilo više od 60 mladih boksera iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Takmičenje je organizovano u kategorijama kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki.

     

    U meču večeri, seniorka beogradskog Partizana Nikolina Gajić pobedila je domaću takmičarku Aleksandru Rapaić iz Boks kluba Petrovgrad.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sportski savez grada Zrenjanina uskoro bira novo rukovodstvo

     

    Zapažene rezultate postigli su bokseri drugog zrenjaninskog kluba – Banata. Pobede su zabeležili Strahinja Rašović, u kategoriji kadeta do 54 kg, i Dario Tomić u kategoriji kadeta do 80 kg.

     

    Finalnim borbama prisustvovali su, između ostalih, članovi porodice Zvonka Vujina, predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski, legende jugoslovenskog boksa Tadija Kačar i Mirko Puzović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

     

    Oni su, po završetku borbi, uručili pobedničke pehare i priznanja najuspešnijim takmičarima, a gradonačelnik Zrenjanina je predao pobednički pehar predstavniku Rumunije, najuspešnije reprezentacije na turniru. Prethodno je Nenad Borovčanin uručio Salapuri priznanje za doprinos razvoju bokserskog sporta u našoj zemlji.

     

    memorijalni turnir zvonimir zvonko vujin
    Foto: Bokserski savez Srbije

     

    Zvonimir Zvonko Vujin je jedan od najuspešnijih srpskih boksera svih vremena

     

    Međunarodni memorijalni bokserski turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“ posvećen je sportskom velikanu i jednom od najuspešnijih srpskih boksera svih vremena. Selektor bokserske reprezentacije Srbije i trener u BK Petrovgrad Milan Piperski podsetio je na neke od uspeha Zvonimira Vujina i izneo svoja očekivanja od memorijalnog turnira.

     

    – Osvojio je dve olimpijske medalje, a u Zrenjanin je doneo prvu olimpijsku medalju za naš boks. Zato je ovaj turnir, koji se organizuje njemu u čast, od izuzetnog značaja i nadam se da će iz godine u godinu biti sve kvaliteniji i masovniji – poručio je Piperski.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Turnir su organizovali zrenjaninski bokserski klubovi Banat i Petrovgrad, Grad Zrenjanin i Sportski savez grada Zrenjanina, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Bokserskog saveza Srbije.

     

    memorijalni turnir zvonimir zvonko vujin
    Foto: Bokserski savez Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Zvonko je bio divan čovek i najbolji predstavnik plemenite veštine. Zato je za života zavredio da mu grad sportova podigne spomenik. Usput, ne zaboraviti da je legenda zbog „lepog života“ morao da proda zlatni sat koji je za brojne medalje dobio od Tita.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport