• Blizanci Mihajlo i Jovan idu u prvi razred i već su odlični šahisti

    Mihajlo i Jovan Bilić su učenici prvog razreda Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu. Osim što vole da idu u školu, blizanci Mihajlo i Jovan obožavaju da igraju šah, pa su već postigli odlične rezultate na šahovskim takmičenjima. Mihajlo se i plasirao na dva državna prvenstva.   Kao prvak u kategoriji prvaka, Mihajlo se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Blizanci Mihajlo i Jovan idu u prvi razred i već su odlični šahisti

    Mihajlo i Jovan Bilić su učenici prvog razreda Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu. Osim što vole da idu u školu, blizanci Mihajlo i Jovan obožavaju da igraju šah, pa su već postigli odlične rezultate na šahovskim takmičenjima. Mihajlo se i plasirao na dva državna prvenstva.

     

    Kao prvak u kategoriji prvaka, Mihajlo se kvalifikovao za državno školsko takmičenje u šahu. Na državno će i zahvaljujući odličnom rezultatu na Festivalu šaha, održanom u Novom Sadu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Takmičari Karate kluba Zrenjanin imali zapažene nastupe na dva prvenstva

     

    – Počelo je sasvim slučajno, na šahovskoj radionici koja je organizovana u naselju Ruža Šulman. Toliko im se šah dopao da su tražili da im kupimo šahovsku tablu i figure. Nisu ni znali da ih u kući već imamo, jer ga je i suprug nekada igrao. I to im nije bilo dovoljno, nego su tražili da ih negde odvedemo da treniraju. Pre godinu i po dana odveli smo ih u Aradac, u tamošnji šahovski klub, jer je jedini radio u doba korone. Tako je počelo, a sada su to već takmičenja, kategorije i rezultati – priča za portal zrenjaninski.com Zorica Sinadinović, Mihajlova i Jovanova mama.

     

    mihajlo i jovan bilić

     

    Vrlo često protivnik im je i deda

     

    Osim što tri puta nedeljno idu na treninge u Aradac, a kad su takmičenja i češće, Mihajlo i Jovan Bilić svakog dana igraju šah jedan protiv drugog, a uveče i protiv tate. Vrlo često protivnik im je i deda, od kog su prvo gubili, a sada iz duela izlaze kao pobednici.

     

    – Šah je njihov izbor i dokle god im je zanimljiv i dokle god ga shvataju kao igru, a ne kao opterećenje, imaće našu podršku. Nama kao roditeljima je drago da se nečim bave. I drugari u razredu lepo prihvataju njihove uspehe. Svaki put Mihajlo i Jovan odnesu nešto da počaste drugare i onda im svi kažu – bravo. Njima je to lepo. Ali, lepo je i što su se dve mame posle ovih rezultata zainteresovale gde to Mihajlo i Jovan treniraju, jer bi i njihova deca volela da pokušaju – kaže Zorica.

     

    mihajlo i jovan bilić

     

    Kako su deca 21. veka, i Mihajlo i Jovan igraju šah i na telefonu. Jednom rečju, šah je sastavni deo njihove, ali i svakodnevnice porodice Bilić – Sinadinović.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U šahovskim duelima, Mihajlu i Jovanu se često pridruži i mlađa sestra Marijana. Ona je naučila da postavi figure, a sada je braća uče kako se one kreću po tabli. Kad počne igra, Marijana bi se igrala ali – po sopstvenim pravilima.

     

    marijana bilić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport