• Bio heroj za vreme vanrednog stanja, a sada Jovan Pekić opet rešeta protivničke mreže

    Fudbalski klub Budućnost iz Srpske Crnje ostvario je treću pobedu zaredom u drugom delu prvenstva Područne fudbalske lige Zrenjanin.   Crnjani su u subotu, na domaćem terenu, u utakmici 19. kola, savladali Napredak iz Česterega ubedljivim rezultatom 3:0. Strelac sva tri gola za Budućnost bio je Jovan Pekić, momak koji je u zimskom prelaznom roku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bio heroj za vreme vanrednog stanja, a sada Jovan Pekić opet rešeta protivničke mreže

    Fudbalski klub Budućnost iz Srpske Crnje ostvario je treću pobedu zaredom u drugom delu prvenstva Područne fudbalske lige Zrenjanin.

     

    Crnjani su u subotu, na domaćem terenu, u utakmici 19. kola, savladali Napredak iz Česterega ubedljivim rezultatom 3:0. Strelac sva tri gola za Budućnost bio je Jovan Pekić, momak koji je u zimskom prelaznom roku pojačao redove kluba iz ovog pograničnog banatskog mesta.

     

    Dolazak Pekića u redove jesenjeg prvaka pokazao se kao pun pogodak. Od početka prolećnog dela sezone odigrao je četiri utakmice i na poslednje tri je dao ukupno sedam golova. Het-trikom postignutim prošlog vikenda centarfor Budućnosti kao da je poručio da ne planira da se zaustavi i da će i u narednim susretima biti ozbiljna opasnost za protivničke mreže.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Lazar Pešić (FK Potisje): Očekujem da do kraja prvenstva igramo kao što smo u nedelju

     

    Jovan Pekić je rođen 12. februara 1992. godine u Novom Sadu. Do sada je nastupao za Kabel, Zvezdu, Moravu iz Velike Plane, Susek, Petrovaradin, Slaviju, Kisač, Rumenku i RFK Novi Sad, odakle je, u januarskom prelaznom roku, došao u Srpsku Crnju. Na pitanje otkud jedan Novosađanin u srednjem Banatu, odgovara da je želeo malo da promeni sredinu.

     

    – Godinama sam igrao u novosadskim ligama. Sada sam odlučio da se oprobam u banatskim ligama i klubovima – kaže za portal zrenjaninski.com Jovan Pekić.

     

    Jovan živi i radi u Novom Sadu, a napominje da, uz dobru organizaciju, ništa nije teško.

     

    – Moj novi klub mi je izašao u susret i dozvolio da treniram u Novom Sadu. Samim tim, moj posao ne trpi zbog fudbala – objašnjava naš sagovornik.

     

    jovan pekić

     

    Od prvog dana bio aktivan u borbi protiv korone

     

    Momak koji je prošlog meseca napunio 31 godinu radi kao anestetičar pri Vojsci Srbije, u Vojnoj bolnici u Novom Sadu. On je pre nekoliko godina poneo titulu „Heroj dana“, u okviru akcije koju je pokrenuo Grad Novi Sad, jer je od prvog dana bio aktivan u borbi protiv virusa korona. Nakon proglašenja vanrednog stanja, Jovan je fudbalski dres RFK Novi Sad sa Detelinare zamenio službenom uniformom.

     

    – Bio sam angažovan u migrantskom kampu u Subotici, gde smo zbrinjavali ljude i pomagali im u vreme vanredne situacije u zemlji i svetu. Napustio sam RFK Novi Sad zbog obaveza prema poslu, kao i zbog toga što nisam mogao da odgovorim na klupske obaveze – ističe Pekić.

     

    Nakon što se situacija sa koronavirusom smirila, Jovan se ponovo posvetio svojoj velikoj ljubavi – fudbalu. Ovog vikenda njega i saigrače čeka možda i najteži ispit i fudbalski praznik. Budućnost gostuje u Nakovu, ekipi Poleta, koja „diše za vratom“ Crnjanima u borbi za viši rang i ima stopostotan učinak u dosadašnjem prolećnom delu prvenstva.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Moja, kao i očekivanja kluba su velika. Budućnost teži ulasku u viši rang takmičenja, atmosfera među igračima je odlična i mislim da idemo u pravom smeru ka cilju – poručio je Jovan Pekić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport