• Bagljaš uvek u srcu: Dino Radončić klincima iz kraja popravio koš (Foto)

    Dino Radončić, koji je prve košarkaške korake napravio u Zrenjaninu, a zatim se kao profesionalni sportista ostvario u Španiji, učinio je novi gest vredan hvale.   Njega su deca, koja se igraju na košarkaškom terenu na Bagljašu, kontaktirala putem društvene mreže Instagram i zamolila da im pomogne i popravi koš koji je bio u dosta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bagljaš uvek u srcu: Dino Radončić klincima iz kraja popravio koš (Foto)

    Dino Radončić, koji je prve košarkaške korake napravio u Zrenjaninu, a zatim se kao profesionalni sportista ostvario u Španiji, učinio je novi gest vredan hvale.

     

    Njega su deca, koja se igraju na košarkaškom terenu na Bagljašu, kontaktirala putem društvene mreže Instagram i zamolila da im pomogne i popravi koš koji je bio u dosta lošem stanju. Iako se u to vreme nalazio u Španiji, Dino je bez imalo razmišljanja odlučio da im usliši molbu. Pozvao je majku, koja živi u Zrenjaninu, i uz njenu pomoć je problem rešen za dva dana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jedini predstavnik Srbije Zoran Ludoški drugi na turniru na Kipru (Foto)

     

    dino radončić

     

    – Koš je bio u dosta lošem stanju, a obruč se totalno iskrivio i pretio je da nekome padne na glavu. Klinci su me kontaktirali preko Instagrama, znajući da sam uvek spreman za takve stvari i da sam učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama. Naravno, uopšte se nisam dvoumio, nego sam odmah reagovao kako bi im ispunio molbu. Popravili smo koš i ponosan sam zbog toga. I nakon toga sam dobio dosta poruka, klinci su slali fotografije opravljenog koša, uz reči zahvalnosti. Drago mi je da, kada ovih dana prođem pored terena, vidim klince kako igraju košarku – priča Dino Radončić za portal zrenjaninski.com.

     

    On dodaje da i na ovaj način želi da ohrabri decu i omladinu i da im pokaže da i odavde može da se krene napred.

     

    – I ja sam ovde počeo. Video me je Prle iz KK Uno Grande i sve je tako počelo – ističe Radončić.

     

    dino radončić

     

    Dino Radončić prošle sezone postigao ozbiljan napredak

     

    Dino se nada da je ovo samo početak njegovog aktivizma, prvenstveno kada je reč o naselju Bagljaš. Ističe da mu je srce baš u ovom kraju, jer ga, kako kaže, na Bagljašu, gde je proveo mladost, svi poštuju i vole.

     

    – Nikada im nije bilo bitno ni za koju reprezentaciju igram, niti bilo šta drugo, već su cenili to što sam uvek naš kraj predstavljao u najboljem svetlu. Najviše volim da kažem da sam sa Bagljaša i da je ovo moja sredina, jer su mi tu i prijatelji. A kada je reč o Zrenjaninu, zaista volim da dođem i da budem kod kuće, sa mojima. Ipak, u ovom gradu nemam najbolje uslove za trening. Nikada mi niko nije ponudio neki prostor gde bih trenirao, pa se sam snalazim kad dođem ovde. Čak i kada sam osvojio Evroligu, niko me nije nazvao da to obeležimo na neki način. Mislim da u Zrenjaninu nema puno evropskih šampiona iz redova Real Madrida. To mi je večita rana u duši, ali šta da se radi – otkriva naš sagovornik.

     

    dino radončić

     

    Radončić je prošle sezone bio na pozajmici u španskom prvoligašu San Sebastijanu. Imao je zaista dobru sezonu i bio je oficijelno u najboljoj mladoj petorci. I kada je reč o statistici, bio je u vrhu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Postigao sam ozbiljan napredak i drago mi je što je sve tako prošlo, jer sam se zaista borio za to. Trenutno imam ugovor sa Saragosom i ne znam šta će biti dalje. Čekam još, ali sam miran. Želim da nastavim da igram u Španiji, gde sam napravio neko ime – naglašava Dino Radončić, koji se nada da će se već od sledeće sezone utakmice ponovo igrati pred publikom.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ostaće večiti talenat… Koliki je njegov doprinos u dresu Reala, prilikom osvajanja Evrolige? Nula! I na osnovu toga očekuje prijem na nivou grada. Treniraj, smanji instagram, spusti se na zemlju.Non stop je na pozajmicama. Zašto ?!
      Bodiroga je u njegovim godinama bio Bog!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport