• Atletiko posthumno nagradio trofejnog trenera Radomira Antića

    Atletiko iz Madrida odao je počast legendarnom treneru Radomiru Antiću, sa kojim je ovaj fudbalski klub osvojio duplu krunu u sezoni 1995/96.   Madriđani su Antiću posthumno dodelili počasnu Srebrnu značku, koja je uručena članovima njegove porodice na svečanosti održanoj na stadionu Vanda Metropolitano.   PROČITAJTE JOŠ: Najbolji strelac lige Marko Kovačević prešao u viši […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Atletiko posthumno nagradio trofejnog trenera Radomira Antića

    Atletiko iz Madrida odao je počast legendarnom treneru Radomiru Antiću, sa kojim je ovaj fudbalski klub osvojio duplu krunu u sezoni 1995/96.

     

    Madriđani su Antiću posthumno dodelili počasnu Srebrnu značku, koja je uručena članovima njegove porodice na svečanosti održanoj na stadionu Vanda Metropolitano.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najbolji strelac lige Marko Kovačević prešao u viši rang takmičenja

     

    Radomir Antić će nam zauvek biti u srcu, zahvaljujući svojim uspesima u našem klubu ali, pre svega, svojim ljudskim kvalitetima“, saopštio je FK Atletiko Madrid.

     

    Podsetimo, srpski trener je preminuo 6. aprila 2020. u 71. godini života. Atletiko je predvodio na 189 mečeva i osvojio je prvenstvo i Kup kralja u sezoni 1995/96.

     

    Posle duge igračke karijere, koja je trajala 17 sezona, Antić je trenersku karijeru započeo u beogradskom Partizanu 1985. Deceniju kasnije, 3. septembra 1995, službeno je debitovao kao trener Atletika velikom pobedom nad Real Sosiedadom sa 4: 1. Bila je to prva utakmica u šampionatu LaLige u sezoni 1995/96, koju je Atletiko završio pobedom u finalnom meču protiv Albasetea na Visente Kalderonu (2: 0).

     

    Klub je, takođe, osvojio titulu Kupa kralja te sezone, pobedivši u finalu Barselonu sa 1: 0.

     

    Ekipa Atletika koju je vodio Antić bila je poznata po brzom kontranapadu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Radomir Antić je rođen u Žitištu 22. novembra 1948. i u ovom srednjobanatskom mestu je živeo do svoje sedme godine. Pre nekoliko meseci je Skupštini opštine Žitište podneta inicijativa da se na rodnoj kući slavnog jugoslovenskog i srpskog fudbalera i fudbalskog trenera i stručnjaka postavi spomen ploča, u znak sećanja na ovog velikana.

     

    atletiko nagradio radomira antića
    Foto: FK Atletiko Madrid

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport