• Atletičarka Banata Dunja Sikima je višestruka državna prvakinja

    Dunja Sikima, šesnaestogodišnja takmičarka Atletskog kluba Banat iz Zrenjanina, jedna je od najperspektivnijih srpskih atletičarki.   Pre nekoliko dana, Dunja je na republičkom školskom takmičenju u Sremskoj Mitrovici zauzela prvo mesto u trci na 800 metara, u konkurenciji srednjih škola.   Iako mlada, uspela je da postane višestruka državna prvakinja u svojoj uzrasnoj kategoriji na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Atletičarka Banata Dunja Sikima je višestruka državna prvakinja

    Dunja Sikima, šesnaestogodišnja takmičarka Atletskog kluba Banat iz Zrenjanina, jedna je od najperspektivnijih srpskih atletičarki.

     

    Pre nekoliko dana, Dunja je na republičkom školskom takmičenju u Sremskoj Mitrovici zauzela prvo mesto u trci na 800 metara, u konkurenciji srednjih škola.

     

    Iako mlada, uspela je da postane višestruka državna prvakinja u svojoj uzrasnoj kategoriji na 600, 800 i 1500 metara, a drži i državni dvoranski rekord na 600 metara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uroš Papić i Miloš Rajić mlade nade zrenjaninskog kuglanja

     

    Dunja je učenica prvog razreda Zrenjaninske gimnazije. U školu i na treninge putuje taksijem iz Lazareva, gde živi.

     

    – Nije mi teško jer volim školu a, s druge strane, atletiku obožavam – kaže Dunja Sikima za portal zrenjaninski.com.

     

    dunja sikima

     

    Vrlo talentovana i posvećena treninzima

     

    Atletikom je Dunja počela da se bavi sasvim slučajno. Na manifestaciju „Sportske igre mladih“ pre šest godina doveo ju je trener odbojke. Takmičila se i u trčanju. U toj trci ju je primetio trener Petar Tankosić i predložio joj da trenira atletiku. I, kako bi se reklo, ostalo je istorija.

     

    – Dunja je danas jedna od najperspektivnijih atletičarki u kategoriji mlađih i starijih juniorki. Već bi se takmičila na evropskim stazama da korona nije odložila mnoga takmičenja. Vrlo je posvećena treninzima, vrlo talentovana, ali i vredna i uporna. Odličan je đak i siguran sam da je pred njom velika karijera – smatra Petar Tankosić.

     

    Ono što kvari ovu lepu priču jeste novac.

     

    – Da bi se napravio šampion potreban je novac, kog u sportu, a posebno u atletici, pa još na lokalu, jednostavno nema. U klubu imamo još jednu vrlo talentovanu mladu atletičarku, državnu prvakinju u bacanju kugle u svojoj uzrasnoj kategoriji – Sonju Čupić. Ali, grad nema nešto što se zove sportska stipendija, ili neki drugi vid podsticaja mladim atletskim talentima. Sve spada na roditelje ili klub, koji takođe nema para, kao i na traženje sponzora. Imali smo izuzetnog atletičara Vitomira Vasića, skakača udalj, koji je napustio atletiku jer je morao da se zaposli – ističe Tankosić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Bez obzira na probleme, Dunja i njene klupske kolege nastavljaju sa treninzima, jer atletska sezona na otvorenom tek počinje.

     

    Već sledećeg vikenda očekuje je učešće na državnom prvenstvu za starije juniore. Dunja će se takmičiti na 800 i 1500 metara, a nama ostaje da joj poželimo mnogo uspeha.

     

    dunja sikima

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport